vrijdag 15 mei 2015

Franz Beckenbauer cup 2007 FC Bayern Munchen - Fc Barcelona 15 augustus 2007

Het laatste oefenduel voor de competitiestart stond op het programma. In het vriendschappelijke toernooi, waar Bayern München gastheer is, Der Beckenbauer Cup was Barcelona de uitgenodigde. Echter heeft Bayern daar achteraf spijt van gekregen, Barcelona had aan één doelpunt Van de "vlo"genoeg om te winnen.

Het was een wedstrijd die in het teken stond van afscheid nemen, dat deed Nederlander Roy Makaay vooraf en Mehmet Scholl na zestig minuten. Scholl werd door een nieuwe ster in wording, genaamd Frank Ribery vervangen. Tot toen het enige wat er te melden viel op wat kansen na waarbij Henry en Schweinsteiger het dichtst bij een doelpunt kwamen.

De stadionomroeper sprak de fans al tien minuten voor tijd aan om te blijven zitten als het nog 0-0 was, dan kwamen er penalty’s aan te pas. Lionel Messi had daar geen zin in. Vijf minuten voor tijd schoot de kleine Argentijn met een schitterende volley vanop de 16 onhoudbaar in doel. Bayern kon geen doelpunt meer forceren en moest genoegen nemen met de nederlaag. Na afloop van het duel ontving Barcelona haar eerste prijs van het seizoen al. De beker motiveert wellicht voor de echte prijzen waar de Catalanen dit jaar volop voor meedoen

Mehmet Scholl trok in augustus 2007 voor het laatst het shirt van Bayern München aan. De 36-jarige middenvelder sloot zijn actieve voetbalcarrière af tegen Barcelona en ging zich dan op de jeugd toe leggen .