zaterdag 26 juli 2008

2 de oefenwedstrijd weer een succes

De tweede krachtmeting van het voorseizoen genoot voor Barcelona een voordelige afloop. Dundee United kon de eerste helft goed stand houden, in het tweede bedrijf werden de gastheren echter zoek gespeeld. Barcelona bepaalde de uitslag op 1-5. Het duel ging rustig van start. De eerste goal liet even op zich wachten. Na 26 minuten kwam het doelpunt dan toch. Niet van de bezoekers, maar van de Schotten zelf. Bauben nam zijn ploeg bij de hand en tilde deze voorbij Barcelona. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Slechts één minuut later kwam Fransman Henry met het antwoord, 1-1. Na de rust kwamen meer grote namen waaronder Touré, Messi en Eto'o in de ploeg. Die laatste twee waren belangrijk voor het vervolg van de tweede helft. Nog geen tien minuten na de rust was het Messi met de 2-1. Daarna ging het hard. Eto'o pikte zijn doelpuntje mee en maakte daarmee de 3-1. Diezelfde Eto'o kaatste goed met Messi waarna de kleine Argentijn de 4-1 binnen schoot. Om het af te maken maakte de snelle vleugelaanvaller zijn hattrick compleet en bepaalde de eindstand op 5-1. Over vier dagen staat de eerste serieuze test op het programma. In Firenze vindt er een krachtmeting plaats met Fiorentina. Twee dagen daarna zal er geloot worden voor de voorronde van de Champions League. Mogelijke tegenstanders zijn Standaard Luik en Twente.