donderdag 14 mei 2015

Finale Copa del Rey 2014

De finale van de Copa del Rey van het seizoen 2013/14 werd gehouden op woensdag 16 april 2014 in het Estadio Mestalla in Valencia. Real Madrid versloeg FC Barcelona met 2-1. De Koninklijke mocht  zo voor de 19e keer de beker in ontvangst nemen.Voorgeschiedenis

Real Madrid nam het op tegen aartsrivaal FC Barcelona. Het was de zevende keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden in de bekerfinale. Drie van die finales werden gewonnen door de Madrilenen (1936, 1974, 2011) en drie door de Catalanen (1968, 1983, 1990).

Barcelona, dat in maart 2014 doelman Víctor Valdés zag uitvallen met een zware blessure, werd in de aanloop naar de bekerfinale door Atlético Madrid uitgeschakeld in de kwartfinale van de Champions League. Na de uitschakeling werd vooral het gebrek aan inzet van de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi bekritiseerd door de Spaanse pers. Enkele dagen later verloren de Catalanen ook in de Primera División, waardoor ze van de tweede naar de derde plaats in het klassement zakten en Real Madrid opnieuw boven zich moesten dulden.

Real Madrid overleefde de kwartfinale van de Champions League wel, hoewel het elftal van coach Carlo Ancelotti in de terugwedstrijd tegen Borussia Dortmund niet kon rekenen op de geblesseerde Cristiano Ronaldo. Enkele dagen later won de club met 4-0 van Almería, opnieuw zonder Ronaldo. Op 15 april werd bekendgemaakt dat de Portugees ook de bekerfinale zou missen.


Tots units fem força , Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!