zaterdag 16 augustus 2008

Trofeo Joan Gamper 2008 : Barça - Boca Juniors 2-1

Zaterdag vond in Camp Nou de 43e editie van het Gamperfeest plaats. Naast allerlei festiviteiten rondom het stadion en een prachtige laser/lichtshow op het veld was het hoogtepunt van de dag de wedstrijd tussen Barça en het Argentijnse Boca Juniors dat eindigde op een 2-1 Winst voor Fc Barcelona.Vanaf 22.25 u namen de voetbalclubs het tegen elkaar op. Eerder op de avond was de selectie van Barça voorgesteld aan het publiek . Van de vijf nieuwe aanwinsten namen Alves en Cáceres niet aan de wedstrijd deel vanwege blessures. Dani Alves heeft brute pech want in de afgelopen zes seizoenen is hij geen enkele keer geblesseerd geweest en miste bij Sevilla nooit een wedstrijd op schorsingen na dan .En nu Heeft hij een schouderblesure opgelopen tegen Wisla Krakau .

De Boca Juniors moesten een bittere pil slikken in de strijd om de Gamper-cup. De Argentijnen leken de buit na de officiële speeltijd binnen te hebben, maar Barça wist zich in blessuretijd knap terug te vechten .

Barcelona kwam goed uit de startblokken en creërde veel kansen, zonder resultaat,zo was er een knap shot van Sergio Busquets in de 34ste minuut dat uiteen spatte op de lat .
Af en toe had Boca ook wel eens een kans, maar telkens lette doelman Manuel Pinto goed op, en hield stand.
Beide teams gingen rusten zonder één doelpunt gemaakt te hebben.

In de tweede helft bracht Barcelona vele wissels in. Bojan ging eruit voor Samuel Eto'o, en ook Iniësta,Puyol en Xavi betraadden het veld. Eto'o stond nauwelijks op het plein en het was al bijna raak .

Het duurde lang voordat het duel zijn openingstreffer kende. Toen Boca ruim een kwartier voor tijd op een onverdiende voorsprong kwam via Lucas Viatri, moesten de Blaugranas toch wel wat gaan presteren. Iniësta en Eto'o waren de gevaarlijkste mannen aan Catalaanse zijde. Toen Iniësta in de slotminuten een grote kans miste, dacht Barça dat het voorbij was.

Er werden vier minuten opgeteld bij de inmiddels uitgespeelde negentig minuten. Toen kapitein Puyol met een buffelstoot een corner van Xavi inkopte vanop een kleine tien meter , kreeg Barcelona weer hoop, wat in de laatste seconden voor de 2-1 zorgde door de Kameroener Samuel Eto'o weer op aangeven dan wie anders , Xavi .Deze is niet voor niets beste middenvelder van het EK 2008 geworden. De lach op Pep Guardiola zen gezicht na het doelpunt van Puyol sprak boekdelen . We gaan een schitterend seizoen tegemoet !!