maandag 4 augustus 2008

Chivas - Barça 2-5

In het prachtige Soldier Fields, stadion van het football team Chicago Bears, trapte Barcelona de Amerika tour af. Tegenstander was het Mexicaanse Club Deportivo Guadalajara S.A. de C.V. beter gekend als Chivas (de geiten ). Die laatst genoemde bleek kansloos te zijn tegen de Catalaanse machine, die op stoom is.

Het eerste gevaar kwam via Pedro, die vorig jaar al onder Pep speelde, de jonge aanvaller schoot via de onderkant van de lat de bal over de lijn, maar de arbiters oordeelde anders; geen goal.

Eerste gevaar van Chivas kwam na 22 minuten. Dit werd mogelijk doordat Márquez zijn landgenoten de helpende hand toestak. Een verkeerde terugspeelbal op Pinto liep bijna uit op een fiasco, de Chivas-aanvaller kreeg de bal echter niet over de Barça-doelman heen.

Na 25 minuten zorgde Xavi Hernandez voor de 1-0. Met goed voorbereidend werk bediende Iniesta Xavi op zijn wenken, die met een schot van 20 meter laag binnen schoot.

De 2-0 kwam op slag van rust. Met een prachtige pass werd Alexander Hleb in scoringspositie gebracht. De Wit-Rus stelde niet teleur en ronde goed af door de Chivas-doelman te omspelen.

Vlak na de rust gaat Barça hard op weg om grote cijfers neer te zetten. Jeffren met een actie aan de rechter kant van het veld kan de bal goed voorgeven op Samuel Eto'o, die de 3-0 eenvoudig kan binnen tikken.

Chivas poogt niet veel later iets terug te doen. Pineda kopt een wegdraaiende voorzet naast Pinto op de paal. De poging die daarna volgt voor de bezoekers zit wel. Puyol was niet bedacht op de verkeerde terug speel bal waarna Chivas profiteerde.

Eto'o bleek nog niet klaar te zijn met zich te bewijzen. Pep Guardiola werd nogmaals getrakteerd op een doelpunt door de Kameroener. De een-twee met Bojan liep als gesmeerd, waarna de spits simpel afrondde.

Chivas, dat eigenlijk al kansloos is, doet nog iets terug in de laatste minuten van de wedstrijd. Pinto wordt voor de tweede keer geklopt waarmee de pijn enigszins verdraaglijk wordt, 4-2. Dat is echter niet het einde. Verdediger Cáceres kopt op aangeven van Sylvinho vanuit de corner de 5-2 binnen in blessure tijd. Dat is ook meteen de uitslag.