zaterdag 16 augustus 2008

Fc Barcelona - Wisla Krakau 4-0

Camp Nou leefde vanaf minuut in. De manschappen van Pep Guardiola speelden aldaar de derde voorronde van de CL. Voor Guardiola het eerste resultaat dat telde, tegen Wisla Krakow. Zijn spelers lieten hun trainer niet in de steek en doorstonden de test moeiteloos. Eto'o werd opgesteld, gisteren werd al aangegeven dat de Kameroense aanvaller bleef, met het opstellen van de spits lijkt dat nog meer bevestigd.

Het vertrouwen dat Eto'o kreeg, bleek terecht te zijn. De aanvaller bleek binnen 20 minuten dodelijk te zijn binnen de zestien meter. Met een prachtige spitsentreffer bracht de Afrikaan Barcelona op voorsprong.

Niet veel later werd Henry, die op de linkervleugel ingezet was, aangespeeld. De Fransman bracht met een prachtige individuele actie de Wisla verdediging in verlegenheid. Vervolgens bediende de aanvaller Xavi, die van van 25 meter verwoestend uithaalde; 2-0.

Binnen het uur stelden de Catalanen orde op zaken. Eto'o bediende Henry op zijn wenken, en de laatstgenoemde liet het scoren wel heel erg eenvoudig lijken, met een prachtig liftballetje belandde de bal in het vijandige doel; 3-0.

De sfeer was bij vlagen super, de supporters leken weer 100% vertrouwen te hebben in de ploeg en de trainer, ook talent Pedro wordt al gezien als een grote. Hij kreeg, toen Touré hem verving, een daverend applaus van de fans waarmee hij bedankt werd voor zijn inzet.

Guardiola was bloedfanatiek. De spelers steunde elkaar onderling, zo zocht Puyol nieuweling Keita direct op toen hij een grote kans niet in een doelpunt wist om te zetten. Na de treffer van Henry ging het voetballen niet slechter, maar waren er wel enkele problemen in de afronding, kans op kans werden verprutst.

Tien minuten voor tijd was er toch wederom reden om een feest. Iniesta stuurde Eto'o met een prachtige steekpass weg, waarna Samuel Eto'o liet blijken dat de vorm van de voorbereiding niet incidenteel was; 4-0.

Dat was ook meteen de uitslag waardoor Barcelona op rozen zit. De return in Polen is over dertien dagen. De volgende wedstrijd van Barcelona is zaterdag tegen Boca Juniors voor El Trofeo Joan Gamper.

Eto'o 17, 83, Xavi Hernández 24, Henry 49Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!