dinsdag 6 januari 2009

Fc Barcelona -Atletico Madrid : bekerhistorie

Barça wint eerste Duel.

De eerste Cup clash tussen FC Barcelona en Atlético(2-1) in Madrid had Fc Barcelona een herkansing nodig om de finale te bereiken .

Barcelona en Atlético trotseerden elkaar al 40 keer in de Spaanse Copa in 21 edities. Momenteel heeft Barça zijn voorsprong met 11 gewonnen rondes.

FC Barcelona en Madrid Atlético zijn geen onbekenden voor elkaar, in aanvulling op 140 League confrontaties hebben zij ook 40 Copa wedstrijden gedueleerd. Van deze 40 wedstrijden heeft Barça 17 keer gewonnen, zijn er 8 gelijkgespeeld en 15 winsten voor de Madrilenen.

Barça op de top

De twee teams hebben zich bekampt in 21 edities, waaronder twee finales die eindigde in een overwinning voor elk en een replay.

Meest recente Barcelona winst

De laatste keer dat de Blaugrana won tegen Atlético Madrid was in de kwartfinale in 1996/97. Barça had de heenwedstrijd van de kwartfinale met 2-2 gelijkgespeeld, maar keek in de return in Camp Nou bij rust tegen een 0-3 achterstand aan. Na rust zorgde een hattrick van Ronaldo en doelpunten van Figo en Pizzi voor een historische 5-4 winst.

Veel van de ontmoetingen tussen de twee partijen in het voetbal zijn altijd gekenmerkt door vele doelpunten en goed voetbal. Zij vonden het net 143 keer in die 40 wedstrijden (81 voor Barcelona en 62 voor Madrid), dit maakt een gemiddelde van 3 ½ doelen per wedstrijd. Barcelona heeft ook enkele pandoeringen uitgedeeld in deze rijke historie , met name in 1952/53 en 1956/57 in Camp Nou toen ze Atletico vernederden met 8-1 op beide gelegenheden.