woensdag 7 januari 2009

Hatrick Messi nekt Atletico Madrid in de beker

In het Vicente Calderon van Atlético Madrid vond in het kader van de Copa del Rey het eerste treffen plaats tussen Atlético en Barça. Eerder dit seizoen werden de mannen van Aguirre in de Spaanse competitie overklast, de uitslag toen was terecht en duidelijk; 6-1.

Na vijf minuten spelen onder leiding van kapitein Iniesta leek Barcelona al een grote kans te gaan krijgen, namelijk vanaf de strafschopstip. Messi passeerde Heitinga, die de vlotte Argentijn onjuist naar de grond werkte in het doelgebied, maar de arbiter wilde er niet aan geloven en gaf een corner.

Niet veel later kwam dan alsnog de verdiende treffer. Er gebeurde weinig, maar Barcelona trok het initiatief naar zich toe. Een prachtige aanval die via een hakbal bij Messi eindigde was goed voor het eerste doelpunt. De vleugelspeler wist de bal makkelijk langs de Franse sluitpost Coupet te spelen; 0-1.

De Madrilenen raakten duidelijk geïrriteerd door het weergaloze spel van de watervlugge balvirtuoos van de Catalanen. Hetgeen in de eerste helft maar liefst goed was voor drie gele kaarten aan de Atlético zijde, één gele prent werd terecht gepakt door gevaarlijkspel jegens Iniesta.

In de tweede helft leek Barcelona het duel rustig uit te gaan spelen, totdat Messi oog in oog stond met Coupet en van twee meter de 0-2 op zijn slof had. Heitinga vloerde de aanvaller die de bal via een voorzet van Dani Alves al half in de goal had gewerkt, en mocht inrukken met rood. Messi verzilverde de verkregen penalty; 0-2.

Barcelona leek Atletico te gaan pijnigen, maar niets was minder waar. Vanuit het niets kopte Tomáš Ujfaluši uit een goed genomen corner de aansluitingstreffer binnen; 1-2, het vertrouwen leek terug bij de thuisploeg.

De gelijkmaker leek op de schoen te liggen van Simao, maar de aanvaller, die in het verleden in het Catalaanse-tricot gespeeld heeft, faalde en zag Pinto redden. In de tegenstoot zag Messi de lat dwarsliggen, waardoor de hattrick uitbleef.

Tijdelijk uitbleef althans. De bal was amper goed weggewerkt en werd terug ingebracht. Messi bleef zeer koel en omspeelde de doelman. Pernia was naar de lijn gesneld, maar kon aldaar niet voor redding zorgen; 1-3.

Messi werd vervangen door Pedro in de 81ste minuut en kreeg een applauswissel van zowel Guardiola als van het Madrileense publiek !

Door de 1-3 overwinning moet Atlético stunten om naar de kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi door te gaan. In Camp Nou moet er op 14 januari minimaal 3 maal gescoord worden door de bezoekende ploeg.

De overige zeven duels in de achtste finale worden vandaag en donderdag gespeeld. Zo trekt Valencia, houder van de beker, naar Santander en speelt Sevilla thuis tegen Deportivo.