zondag 4 januari 2009

Pluisje nog eens in tribune Camp Nou na 26 jaar

Diego Armando Maradona, momenteel de bondscoach van de Argentijnse nationale ploeg, zat gisteren tijdens de wedstrijd Barcelona - Mallorca in de tribune van Camp Nou. 'El Peluso' zat slechts drie minuten voor de aftrap op zijn plaats in de eretribune.

Na aankomst op de luchthaven 'El Prat ' in Barcelona ging Maradona dadelijk naar Camp Nou .

Voorzitter Joan Laporta verwelkomde Diego Armando Maradona waarna hij mocht plaatsnemen in de buurt van de voorzitter. Even later kwam Leo Messi naast hem zitten, deze was niet opgenomen in de wedstrijdkern .

Tijdens de rust signeerde Maradona een shirt met het nummer 10 uit zijn tijd bij Barça , dit wordt nu tentoongesteld in het Barça museum. Dit gebeurde in het bijzijn van Joan Laporta en enkele bestuursleden.

Maradona zei dat hij blij was om terug te zijn en te luisteren naar het beroemde clublied "Cant del barça ".

Hij speelde voor Barcelona tussen 1892-1984 en zei dat het ook in die tijd altijd moeilijk was om tegen ploegen die defensief denken te voetballen . Dan waren alle bezoekende keepers in eens super keepers geworden. "Ze kwamen hier en stopte alles." Joan Laporta zei dat hij de dag dat Maradona tekende voor Barça heel goed herinnert alsof het gisteren was, hoewel het al 26 jaar geleden is. "Dat was een zeer belangrijke dag voor de Barça fans" zei hij.

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!