woensdag 7 januari 2009

Messi's tweede hattrick en staande ovatie

Leo Messi scoorde zijn tweede hattrick uit zijn carrière. Het was een echte demonstratie, hij kreeg zelf een staande ovatie van het publiek in het Vincente Calderón stadion.

In de eerste helft kreeg Barcelona veel gefluit te horen van de thuissupporters, maar toen Messi werd vervangen bejubelde de Atlético Madrid fans Leo Messi en kreeg hij een staande ovatie. Drie doelpunten heeft hij gemaakt, zijn tweede hattrick uit zijn carrière.

De eerste hattrick was twee jaar geleden op 10 maart 2007, in Barcelona tegen Real Madrid in het Camp Nou stadion. Het laatste doelpunt was in de laatste minuut en het werd uiteindelijk 3-3.

In het Vicente Calderón stadion was het een heel ander verhaal. Messi maakte er een demonstratie van, hij trapte zelfs nog eens op de deklat. In de 81e minuut werd hij vervangen door Pedro en kreeg een staande ovatie van de thuissupporters. Messi bedankte met een respect vol gebaar.

Messi
Het is leuk om zo te worden behandeld door het thuispubliek van de tegenstander." Ondanks zijn uitstekende prestatie weigerde hij individuele complimenten in ontvangst te nemen en de voorkeur te geven aan de prestatie van de ploeg. "We hebben een belangrijke stap voorwaarts gezet" zei hij. "Het was een geweldige wedstrijd van Barça. We hebben laten zien dat het niet belangrijk is wie dat speelt er zijn 24 belangrijke spelers in de kern. We moeten doorgaan op deze manier .