zondag 9 maart 2008

Barça weer op 8 punten van Madrid na verlies in eigen huis

Real Madrid staat weer acht punten los aan de top na het verlies van Fc Barcelona in eigen huis tegen "El submarino" . Het op de derde plaats staande Villareal dat de laatste weken sterk speelt, had zijn lessen getrokken uit de drie eerdere confrontaties dit seizoen(2 voor de copa del rey). Zij speelden technisch verzorgd combinatievoetbal wanneer ze de kansen hadden. Barça, dat kapitein Puyol door een schorsing desondanks de gele kaart tegen Atletico vorige week en Messi die een blessure opliep tegen Celtic aan de kant moest laten had weliswaar iets meer kansen dan Villareal,maar de wedstrijd gaf gelijkwaardige ploegen aan.

Eerste goal
In de 31ste minuut kwam Villareal op voorsprong via een aanval door het midden ,Santi bediende Guillermo Franco die door Valdes onderuit gehaald werd. Bij wonder geen rood maar geel voor Valdes .De penalty werd omgezet door Senna. De 0-1 stond op het bord in Camp Nou .Barça liet het hoofd niet hangen , maar tot grote kansen leidde dit niet voor de rust.

Tweede helft
De Fransman Henry werd naar de kant geroepen in de 64ste minuut en Bojan kwam zijn plaats opeisen.Na rust domineerde Barcelona op balbezit, zonder overigens echte kansen te creëren. Alleen de sterk spelende Iniesta wist wat openingen te maken in de defensie van Villareal. Toen hij in de 67ste minuut na een prachtige actie over links de bal achteruit speelde naar Xavi en deze in staat stelde om te scoren. Het verassende Villareal sloeg in de 81ste minuut toe in plaats van dat de 2-1 werd gemaakt. Het was de tweede keer in de tweede helft dat Villareal in de buurt kwam van Victor Valdes, weer gaf Santi een knappe bal op Sebastián Eguren die door de Uruguayaan door werd getikt tot bij Jon Dahl Tomasson. De oud-speler van Heerenveen en Feyenoord greep de kans tien minuten voor tijd aan en schoot de bal langs Valdes. Bijna wist Barça in de 89ste minuut nog 2-2 te maken toen een vrije trap van Ronaldinho op de kruising eindigde. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest, maar helaas voor de Catalanen mocht het niet zo zijn. Zo eindigde voor de tweede keer op rij in de primera division een wedstrijd in mineur en zal het nog een hele klus worden om in mei de Kampioen van Spanje te kunnen worden.

"Titels worden niet beslist in maart", sprak Rijkaard op de persconferntie. "We moeten er gewoon voor blijven vechten."

1 - FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Milito, Thuram, Abidal, Touré Yayá (Giovani, m.85), Xavi, Iniesta, Ronaldinho, Eto'o en Henry (Bojan, m.65).

2 - Villarreal: Diego López; Javi Venta, Gonzalo, Godín, Capdevila, Senna, Eguren, Cazorla, Matías Fernández (Nihat, m.86), Pires (Bruno, m.77) en Guille Franco (Tomasson, m.64).

Doelpunten: 0-1, m.31: Senna, de penalti. 1-1, m.67. Xavi. 1-2, m.81: Tomasson.

Scheidsrechter: Pérez Burrull (colegio cántabro).
Gele kaarten: Cazorla (m.18), Valdés (m.31), Thuram (m.38), Guille Franco (m.45+1), Eto'o (m.71), Capdevila (m.73), Xavi (m.76), Godin (m.76) en Zambrotta (m.86).

Toeschouwers:52.827