maandag 31 maart 2008

Schalke 04 -Fc Barcelona Preview

Morgenavond in de Champions League 1/4 finale staat Barça tegenover Schalke 04 in Gelsenkirchen om 20.45 u. Dit is de eerste maal dat beide ploegen elkaar treffen .Na de recente teleurstellende resultaten zal Barça blij zijn dat Gabi Milito en Rafa Marquez terug in de groep zijn opgenomen .Er is nog steeds geen plaats in de kern voor Ronaldinho die nog gebleseerd is ? Misschien is hij net te druk bezig met genieten van de andere dingen in het leven dat hij geen tijd heeft voor dingen als Champions League voetbal.

Schalke zal spelen zonder middenvelder Ivan Rakitic die met een enkelblessure sukkelt, maar afgezien van deze Rakitic moeten zij op volle toeren draaien. Sinds ze Porto klopte in de laatste ronde wonnen ze drie wedstrijden en dan afgelopen zaterdag speelden ze 0-0 bij Karlsruhe. Hun ster spelers zijn de uitstekende jonge doelman Manuel Neuer en top scorer Kevin Kuranyi. Kuranyi heeft negen doelpunten in dit seizoen van de Bundesliga en scoorde drie van de slechts zes doelpunten die Schalke heeft gescoord in de Champions League. Ze zijn momenteel derde in de Bundesliga achter Bayern München en Hamburg.

Met Barça nu 'officieel' in een crisis is het waarschijnlijk een goed aandeel dat de volgende wedstrijd ver van huis is . Als ze een goed resultaat neerzetten zullen de spelers in Camp Nou in de volgende thuiswedstrijd tegen Getafe wat gespaard worden. De recente slechte run van Barça viel samen met het uitvallen van Rafa Marquez.
Hopelijk wordt met hem achterin de moraal terug wat opgekrikt. Ik denk dat hij zou moeten spelen in plaats van Yaya Toure, die niet de helft is van de speler die hij was vóór zijn rugletsel, maar het blijft te bezien of Rijkaard het heeft gemerkt. Er kan ook een plaats zijn voor Sylvinho na de recente slechte vorm van Eric Abidal linksachter.

Vooraan werd Samuel Eto'o geconfronteerd met een late fitness test, maar ik zou zeer verbaasd zijn als hij niet zou spelen in deze wedstrijd .Hij sprak zelfs dat hij op één been zou spelen op de persconferentie. Thierry Henry zal waarschijnlijk starten en hopelijk kan hij voor zijn teleurstellende wedstrijd tegen Betis iets goedmaken. Frank Rijkaard moet de dingen een beetje reorganiseren, maar hij heeft enkele opties niet in de aanbieding in de voorste lijn met Messi en Ronaldinho nog steeds gebleseerd. Een reactie wordt verwacht van de fans: als het resultaat niet goed is dan zal er een hel van een protest zijn op zondag tijdens de wedstrijd tegen Getafe.

Barça's 18: Valdes, Pinto, Zambrotta, Puyol, Thuram, Marquez, Milito, Abidal, Sylvinho, Edmilson, Toure, Xavi, Gudjohnsen, Iniesta, Giovani, Bojan, Eto'o, Henry.

Mogelijke startlijn :

Schalke 04: Neuer; Rafinha, Bordon, Krstajic, Westermann; Grossmuller, Ernst, Jones, Kobiashvili; Kuranyi, Altintop.

Barça: Valdes; Zambrotta, Puyol, Milito, Sylvinho; Xavi, Marquez, Iniesta; Eto'o, Bojan, Henry

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!