woensdag 5 maart 2008

Barça -Celtic Glasgow 1-0 ,Messi blessure domper op feestvreugde

Image Hosted by ImageShack.us

Barça is gisteren tegen Celtic nooit in de problemen gekomen in eigen huis voor de return van de 1/8 ste finale van de Champions league, maar een nieuwe spierblessure voor Lionel Messi zette een grote domper op de vreugde voor de kwalificatie.Na verdere onderzoeken bleek immers dat Messi een scheur in de linkerhamstring heeft, dezelfde blessure die hij in december in het competitieduel tegen Valencia opliep en die hem een dikke maand aan de kant hield. Deze keer wordt de herstelperiode op zes weken geschat, waardoor Messi niet alleen een pak competitiewedstrijden mist, maar ook de return van de halve finale van de Copa del Rey tegen Valencia en de kwartfinales van de Champions League.

Trainer Frank Rijkaard werd op het laatste moment geconfronteerd met de afzegging van de grieperige Argentijn Milito,de Fransman Thuram nam zijn plaats in. Verder kreeg Sylvinho op links de voorkeur op Eric Abidal en was er geen plaats in het elftal voor Iniesta en Henry.

De bezoekende defensie werd al in de tweede minuut te kijk gezet in het ijzig koude Nou Camp. Na een mooie collectieve aanval trapte Xavi acrobatisch een voorzet van Sylvinho (die achteraf dolblij was) voorbij Celtic-doelman Boruc in het doel. Die vroege achterstand kon Celtic niet tot aanvallen aansporen en al het gevaar bleef van Barça komen. Ronaldinho, Eto'o en Puyol lieten keer op keer de kansen liggen.Nadat Barça nog wat kansen op een tweede doelpunt liet liggen, schrok iedereen vijf minuten voor rust toen Messi naar zijn hamstring greep. De Argentijnse sterspeler, die in de uitwedstrijd nog twee keer scoorde, strompelde met tranen in zijn ogen van het veld.

De tweede helft had niet zoveel meer in petto. Voor Barça hoefde het niet echt meer en de Schotten kwamen er niet meer uit nu het mathematisch 4-2 was. Ronaldinho, Deco en de ingevallen Gudjohnsen bezorgden de bezoekende doelman Boruc wel wat werk, maar een tweede doelpunt zat er niet in. En Celtic kon in het Camp Nou pas 5 minuten voor het einde voor de eerste dreiging zorgen. Victor Valdés liet zich door McDonald en Nakamura echter niet verschalken in de slotminuten .