zaterdag 29 maart 2008

Betis - Barça Beschamend einde

Barcelona is maar niet in staat aan te sluiten bij Real Madrid.Barça leek bij Betis halfweg de wedstrijd de buit binnen te hebben maar liep uiteindelijk nog tegen een erg pijnlijke nederlaag aan.
In de eerste helft was Barça heer en meester over Betis .
Kameroener Eto'o was dicht bij het openingsdoelpunt, maar zag zijn offensieve poging door doelman Casto gekeerd. In de 12de minuut trof weeral Eto'o de dwarsligger, maar Bojan was er snel bij om de bal in de rebound binnen te duwen over rechts. Op het kwartier kopte Eto'o een voorzet van Iniesta binnen en Barça leek in goede papieren te zitten. Iniesta en Abidal kregen nog kansen, maar het derde doelpunt kwam er niet.

In de tweede helft van de wedstrijd keerde het spel helemaal. Barça bracht offensief nog weinig op de mat. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand, maar in de 63ste minuut scoorde wie anders dan Edu de aansluitingstreffer voor Betis en dat was voor Barcelona het begin van het einde. Victor Valdés stopte nog een strafschop die gecreeerd werd door een fout van Abidal , maar bij de volgende fase bracht Juanito de thuisploeg toch langszij. Het werd nog een stap erger voor de Blaugranas wanneer weeral Edu twee minuten later met een rake knal het definitief vonnis velde.Het stadion werd gek ,maar het was aan de kant van Betis!Waardoor de virtuele achterstand van één punt op Real Madrid veranderde in een mogelijk gat van zeven punten.

3 - Real Betis:
Casto; Ilic, Juanito, Melli, Damià; Juande, Rivera; Edu, Capi (Sobis, m.53), Mark González (Odonkor, m.53); en Pavone (Xisco, m.87).

2 - FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Abidal; Xavi, Touré (Gudjohnsen, m.79), Iniesta; Henry, Eto'o en Bojan (Giovani, m.62).

Doelpunten: 0-1, M.13: Bojan. 0-2, M.15: Eto'o. 1-2, M.63: Edu. 2-2, M.76: Juanito. 3-2, M.78: Edu.

scheidsrechter: Javier Turienzo Álvarez (Comité Castellano-Leonés).

Enkele uitspraken van op de persconferentie na de wedstrijd .
Xavi :
We begrijpen zelf niet wat er gebeurd is ik ben beschaamd.

Rijkaard :
Hoe kan ik hier iets uitleggen, wat gebeurd is is bijna onmogelijk, we moeten vergiffenis vragen aan onze supporters voor hoe we gespeeld hebben

Puyol :
vandaag is een weerspiegeling van onze seizoen, goed beginnen en niet kunnen afmaken


Kersje op de taart : villarreal is 2-0 aan het winnen

Greets Belgianculé
Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!