donderdag 10 april 2008

Barça door naar halve finale na winst tegen Schalke

Barcelona wist in het uitduel ook een 0-1 zege te forceren, dus het was Schalke dat vanavond het spel moest maken. De Duitsers slaagden hier met vlag en wimpel in en kregen enkele grote kansen op de voorsprong. In de zevende minuut zorge Halil Altintop voor het eerste echte gevaar. Victor Valdés had de grootste moeite om zijn afstandsschot te keren.

Ook Barcelona zocht meermaals de aanval, wat resulteerde in een enerverende beginfase van de wedstrijd. In de twaalfde minuut had Xavi een levensgrote kans op de 1-0, maar die vond een sterke Neuer op zijn weg.. Even later had Kevin Kuranyi de openingstreffer aan de andere kant op zijn schoen. Op aangeven van Gerald Asamoah kon Kuranyi de bal zo binnen glijden, maar hij werkte de bal langs de verkeerde kant van de doelpaal.

Hoewel Schalke op dat moment de betere combinaties in elkaar bokste, besloot coach Mirko Slomka een vroege wissel door te voeren. Bijna een noodlottige beslissing, want balverlies van nieuwkomer Grossmüller zette ei zo na Bojan alleen op weg naar doel.
Na een klein half uur bekoelde de wedstrijd enigszins. De treffer van Yaya Touré vlak voor rust kwam dan ook geheel onverwachts. Na slecht wegwerken aan de kant van Schalke kon de middenvelder zo inschuiven en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Zijn goal betekende - uiteraard - de definitieve doodsteek van deze partij, zodat in de tweede helft geen bal meer te beleven viel. Ja, Iniesta stelde de Schalke-goalie nog wel eens op de proef en ja, Henry was nog eens zijn eigen wispelturige zelve. Voor de rest was het echter zo'n armoe troef dat Frank Rijkaard besloot zelf nog eens de stok in het hoenderhok te gooien. Een kwartier voor tijd haalde Rijkaard uitblinker Krkic naar de kant. Het kwam de trainer op een hels fluitconcert en vele witte zakdoekjes te staan.