dinsdag 8 april 2008

Fc Barcelona vs Schalke 04 weetjes/ preview

Woensdagavond wordt er weer gevoetbald om de Champions league in Camp Nou .Barça ontvangt dan het Duitse Schalke 04 om 20.45 u.Voor De arbitrage zorgt de Italiaan Roberto Rosetti. Zijn assistenten tevens landgenoten zijn Alessandro Griselli en Paolo Calcagno.
Enkele weetjes .


Barça en Schalke 04 hebben elkaar nog nooit eerder getroffen in een Europese competitie. Echter,zijn ze al wel enkele keren tegenover mekaar komen te staan voor andere gelegenheden.

Schalke speelde in de Joan Gamper Trofee in 1970 en 1977. Echter, de Gelsenkirchenaren hebben nooit een officiële wedstrijd gespeeld op het Camp Nou.

Geschiedenis aan Barça’s zijde: op 34 speelgelegenheden wanneer zij eerst op verplaatsing gingen winnen verloren zij maar 2 maal de terugrondewedstrijd, tegen Keulen in 1980/81 en Metz in 1984/85.

In tegenstelling Schalke 04 had nooit eerder de eerste etappe thuis verloren in een Europese competitie.

Barça tegenover Duitse teams in Europa : 13 keer in de Europese knock-out rondes, negen maal gewonnen en vier keer verloren .

Chelsea's nederlaag te Fenerbahce in de eerste etappe van de kwart finale(2-1) betekent dat Barça en Manchester United de enige twee onverslagen teams in de Champions League zijn dit jaar.

Het is bijna vier maanden geleden dat een Duits team het Camp Nou bezocht. Op 12 december 2007 versloeg Barça Stuttgart met 3-1.

Carles Puyol, Gaby Milito, Rafa Márquez, Yaya Toure en Leo Messi zijn één gele kaart verwijdert van schorsing voor een wedstrijd. Vijf Schalke spelers zitten in hetzelfde schuitje: Kuranyi, Bordon, Rafinha, Grossmüller en Fabian Ernst.

Jermaine Jones is terug na de eerste kwartfinale wedstrijd gemist te hebben door schorsing. De Duitse middenvelder heeft meer gele kaarten dan welke andere speler in de Champions League, vijf.

Xavi speelde de meeste wedstrijden voor Barça in het Europese voetbal, en als Frank Rijkaard hem opsteld, wat wel zal gebeuren is het zijn 78ste wedstrijd. kortachter hem komt Puyol die speelde slechts één wedstrijd minder.

Manchester United aanvaller Cristiano Ronaldo is nu de top goalscorer dit seizoen voor Leo Messi. De Portugees heeft zeven keer gescoord, terwijl de Argentijn er zes heeft op zijn naam staan maar wel gebleseerd was vorige wedstrijd.

Barça heeft 68 doel pogingen tot dusver in deze Champions League campagne, meer dan enige ander team.

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!