zondag 6 april 2008

Barça Getafe Voorbeschouwing

Frank Rijkaard heeft gekozen voor dezelfde 18-man ploeg die afreisden naar Duitsland voor deze avond in de liga wedstrijd thuis tegen Getafe (aftrap 21u). Met Ronaldinho gebleseerd voor een termijn van zes weken en Deco nog niet hersteld van zijn blesureproblemen waren er slechts 19 eerste team spelers fit,Santi Ezquerro was de speler die Rijkaard koos om niet te selecteren .

Getafe zit in een goede positie na een welverdiende 1-1 eindstand op Bayern München in de Uefa Cup op donderdag, maar ze hebben te weinig tijd gehad om zich voor te bereiden op de wedstrijd van deze avond. Coach Michael Laudrup zal waarschijnlijk een aantal wijzigingen in het team doorvoeren en hij zal zeker spelen zonder de goalscorer in Duitsland, Cosmin Contra, die is geschorst voor deze wedstrijd.
Barça heeft ook slechte herinneringen aan de Nigeriaanse aanvaller Ikechukwu Uche Hij gaf Barça zo'n harde tijd in Getafe vorige ontmoeting in de liga (2-0 overwinning in november 07). Ondanks de uitstekende vorm in de Uefa Cup en de Copa del Rey is Getafe niet goed bezig in de competitie van dit seizoen, maar zij kunnen wel stunten zoals de winnende 0-1 in het Bernabeu aan het einde van februari. Ze zitten momenteel 12e in de rangschikking op 39 punten.

Frank Rijkaard zal grotendeels hetzelfde team dat won tegen Schalke laten spelen, maar met Rafa Marquez weer fit kan hij besluiten om een rust in te lassen voor ofwel Gabi Milito of Yaya Toure, noch 1 van de 2 is 100% fit. Sylvinho verdient ook een basisplaats linksachter waar Eric Abidal uit vorm is. Barça zal de hoop op Bojan Krkic zetten als het aankomt op doelpunten , vijf keer scoorde Bojan in zijn laatste vijf optredens. Barça mag niet vergeten dat de drie punten nog steeds van essentieel belang zijn, ondanks acht punten achter de leider uit Real Madrid. Met Madrid in onregelmatige vorm (gelijkspel in Mallorca )is er nog steeds een kans op de titel, en het is ook heel belangrijk te eindigen boven Villarreal die vorige week Barça naar de derde plaats verdrong. Als Barça eindigt buiten de top twee zullen vervolgens de plannen voor de preseason moeten worden herschikt.

Vorig seizoen won Barça deze wedstrijd met 1-0 na een vroeg doelpunt van Ronaldinho. Het was een gespannen wedstrijd bijna aan het einde van het seizoen en Ronaldinho werd gewisseld voor helft van de wedstrijd.

Barça's 18: Valdes, Pinto, Zambrotta, Thuram, Puyol, Marquez, Milito, Sylvinho, Abidal, Xavi, Edmilson, Toure, Iniesta, Gudjohnsen, Giovani, Bojan, Eto'o, Henry.
Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!