vrijdag 4 april 2008

Bojan beter dan Raul ?

De laatste keer dat een zeventien jaar oud kereltje zoveel sensatie veroorzaakte in La Liga speelde hij in het wit en zijn naam was Raúl González Blanco. Raul maakte zijn debuut voor Real Madrid op 29 oktober 1994 op de leeftijd van zeventien en 124 dagen, een week later scoorde hij zijn eerste doelpunt. In zijn eerste seizoen scoorde hij negen liga-doelpunten en één in de Copa del Rey, hij is inmiddels aan zijn 290 doelpunten voor Madrid met inbegrip van een 61-record in de Champions League. Ook scoorde hij 44 goals voor Spanje na zijn debuut op de leeftijd van 19 jaar.

Bojan Krkic maakte zijn debuut in La liga met een iets jongere leeftijd van 17 jaar en 19 dagen, hij scoorde zijn eerste competitiedoelpunt op de leeftijd van 17 en 51 dagen. Tot dusver dit seizoen heeft hij acht doelpunten in de competitie en op dinsdag scoorde hij zijn eerste Champions League doelpunt, de tweede jongste ooit op de leeftijd van 17 jaar en 217 dagen (achter Peter Oforiquaye 17 jaar 195 dagen). Hij was al dicht bij het maken van een internationaal debuut(ziekte) en zal zeker jonger zijn dan Raul toen hij zijn internationale debuut maakte.

Natuurlijk is het breken van records maar 1 ding, het is een ander ding om jezelf twaalf tot vijftien jaar aan de top te kunnen houden zoals Raul. Bojan is op de goede weg: laten we hopen dat hij kan blijven vooruitgaan.

greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!