maandag 7 april 2008

Barcelona wil thuis niet winnen van Getafé

Barça heeft in eigen stadion tegen Getafe de zoveelste kans om de competitie in Spanje nog enigszins spannend te maken weer eens laten liggen.De teleurstellende 0-0 uitslag resulteerde in één groot ‘witte zakdoekjes’ schouwspel, waarbij het bestuur en de technische staf het moesten ontgelden. De spelers vochten vooral in de tweede helft van de wedstrijd met volle overgave maar hadden het geluk niet aan hun zijde. Driemaal werd het doelkader geraakt, maar de score veranderde maar niet. Door het gelijke spel komt Barça naast Villarreal op de tweede plaats, maar nog altijd met zeven punten achterstand op koploper Madrid die punten gingen pikken bij Mallorca (afgekeurde goal).

Barça had dezelfde opstelling als de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Schalke . Alleen Sylvinho nam de plaats over van Abidal zoals ik al verwachte .
Getafe, dat na de UEFA Cup (afgelopen donderdag 1-1 uit bij Bayern Munchen) vermoeid aan het duel begon, stelde zich defensief op en liet Barça zen gang gaan. Maar in de zesde minuut al mocht Del Moral alleen op Valdés af. Victor Valdés redde, maar Barça was gewaarschuwd. Getafe is zeker niet meer één van de zwakkere broertjes van de Primera División. Het speelde prima voetbal, waar Barça het dan weer moeilijk mee had omdat zij dan het spel niet bepalen. Barça speelde in de eerste helft in een te laag tempo om gevaar te stichten. De eerste echte kans kwam dan ook uit een stilstaande fase. Milito’s corner werd door doelman Abbondanzieri uit zijn doel weggewerkt. Een minuut later spatte een pegel van Eto’o op de paal. De voorspong werd gezocht, maar Getafe, dat al snel twee spelers geblesseerd het veld zag verlaten, gaf niet toe.
Ook niet in de tweede helft waar Barça het tempo opschroefde .Maar niets hielp. Met Giovanni voor Eto’o en Márquez voor Milito, werd het spel met de minuut triestiger om aanzien. De grote druk om van Getafe te winnen werd als een last meegenomen en er werd slordig gevoetbald met momenten. Strijd was er wel. En kansen ook, maar de overtuiging werd gemist. Giovanni raakte voor de tweede maal van de avond de paal en Zambrotta werd gevloerd in de zestien ,maar een penalty zag de arbitrage er niet in.
De grootste kans was voor Eidur Gudjohnsen, ingevallen voor Touré. De Ijslander kopte, geheel vrijstaand, een voorzet van Zambrotta op keeper Abbondanzieri ,maar helaas. Daarvóór had ook Xavi de paal geraakt voor de derde maal op de avond dus . Het mocht niet baten. De 0-0 bleef op het scorebord. De supporters grepen de laatste minuten van de wedstrijd aan om de frustraties van dit seizoen te botvieren op het bestuur. Massaal werden de witte zakdoekjes(zoals in de goeie ouwe tijd van Cruyff) te voorschijn gehaald. In de laatste zes competitiewedstrijden werd slechts eenmaal gewonnen. Alleen de Champions League is nog een laatste kans voor Rijkaard en zijn team om het seizoen nog te redden.

FC Barcelona:
Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito (Márquez, 45'), Sylvinho; Xavi, Touré (Gudjohnsen, 68'), Iniesta, Bojan, Eto'o (Giovani, 45') en Henry.

Getafe:
Abbondanzieri; Cortés, Mario (Tena, 38'), Belenguer (Casquero, 64'), Licht; Granero, Celestini, De la Red, Pablo Hernández (Cotelo, 35'), Albin en Del Moral.

scheidsrechter: Teixeira Vitienes.
Gele kaarten: Celestini (12'); Touré (23'); Zambrotta (57')

Greets Belgianculé

2 opmerkingen:

Unknown zei

Zo worden we nooit kampioen van Spanje dit jaar . Manman wat een seizoen is dit al geweets .

Anoniem zei

Getafe is een echt zwart beest aan het worden...

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!