donderdag 27 september 2007

Barça makkelijk langs zaragoza

Lionel Messi is momenteel in topvorm. Nadat de 20-jarige Argentijn vorige week woensdag in de Champions League schitterde tegen Lyon en zaterdag de 2 goals voor zich nam in de 2-1 zege tegen Sevilla, was Messi vanavond ook weer de grote ster tegen Zaragoza. Binnen het kwartier had hij al twee keer de netten gevonden en ook in de derde Barça-goal had hij aandeel. Zaragoza ging uiteindelijk met 4-1 onderuit in Nou Camp. "Messi is momenteel waarschijnlijk de beste speler ter wereld", sprak Zaragoza-coach Victor Fernandez. "Niet alleen omwille van zijn scorend vermogen, maar ook en vooral omwille van zijn fantastische acties." Barcelona klimt na vandaag naar een derde plaats op één puntje achter het leidersduo Valencia-Villarreal. Donderdag komt Madrid nog wel in actie.

Henry oogde weeral niet fit
De eerste helft was op zijn minst levendig. Messi joege als het ware de verdediging van Zaragozade stuipen op het lijf. Al na vijf minuten draaide hij na een assist van Henry voorbij doelman Cesar , 6 minuten later werkte hij een actie af op aangeven van Deco die door een bos van spelers begonnen was. Daartussen had Zaragoza-spits Diego Milito, die tegen zijn broer Gabil speelde, de buitenkant van de paal getroffen en Zapater met een schot Valdes kansloos gelaten. Halfweg de eerste helft stuurde Messi ook Deco weg, wiens voorzet werd ingewerkt door Iniesta in de 22 ste minuut. Na de rust kopte Marquez de rebound binnen in de 46ste minuut nadat een vrije trap van Deco de paal op zijn weg vond. Barça kon de kloof nog vergroten, maar vooral Henry maakte zich schuldig aan kansenverzuim.Deze man mist zen niveau van Arsenal nog zeer fel .