donderdag 20 september 2007

Barça - Olympic Lyon 3-0

Messi was vanavond de enige echte ster in Nou Camp, tegen een zielig Lyon heeftt hij er 2-0 van gemaakt. In de eerste helft had de Argentijn ook al voor de opener gezorgd via een schot op het been van Clerc. Uiteindelijk pikte ook Henry zijn doelpuntje mee na een knappe actie van Giovani Dos Santos, ook al een 18 jarig talent uit Mexico dat in het slotkwartier zijn kunstjes mocht tonen.


Henry oogde niet fit

Henry kwam al na enkele minuten te kort om in te werken en dat was heel de match zo. 'Titi' is in Barcelona duidelijk nog op zoek naar zichzelf: Henry oogde traag, technisch onbeholpen en werd ook niet begrepen door zijn collega's. De spits zou privé in een dipje zitten na zijn scheiding met Nicole Merry enkele weken terug .

Het was triestig om te zien hoe Lyon niet één keer Valdes op de proef kon stellen. Zelfs de vrije trappen van Juninho- 2 maal in de muur- trokken nergens op. Lyon, al jaren Top in eigen land, lijkt na het vertrek van enkele sterkhouders te klein voor dit Europese toneel. Eén van die sterkhouders is Eric Abidal. De sterke Fransman was als linkerverdediger dikwijls mee voorin te vinden en creëerde zeker in de openingsfase heel wat gevaar.Hij verklaarde voor de wedstrijd nog dat hij het niet leuk vond om tegen zen oude maatjes te spelen , maar ging zich voorbereiden zoals anders . .

Hoogstandjes Messi
Messi trok alle aandacht naar zich toe. Via Clerc opende hij de score, diep in de tweede helft zorgde hij na een assist van de sterk ingevallen Iniesta ( ipv Ronaldinho) voor zekerheid. Clerc maakte zijn fout goed door een briljante poging van Messi van de lijn te keren, na 88 minuten had de Argentijn zijn applausvervanging meer dan verdiend .

70.000 Catalanen riepen Messssssi Messssssi toen hij het veld verliet . Zijn vervanger werd Bojan Krkic, een Spaans-Servische talentknaap van 17 jaar die daarmee de jongste speler ooit in de Champions League werd.

Een test werd dit nooit voor Barcelona. Daarvoor was Lyon wel te zwak. Wel kon Barça zijn nieuwe talenten aan de beurt laten vandaag en ze laten proeven van het europese toneel.

Met de Rangers die thuis van de Duitse kampioen Stuttgart wonnen, zal de zesvoudige Franse kampioen het knap lastig krijgen zich in deze poule te kwalificeren.

volgende speeldag 2 Oktober in stuttgart .
Belgianculé is er bij .Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!