woensdag 26 september 2007

Barça sevilla 2-1, Messi weeral top

Barça heeft de viering van het 50 jarig bestaan van Camp Nou met een mooi cadeau gevierd, een welverdiende 2-1 overwinning op Sevilla.
Het stadion, dat door allerlei festiviteiten ruim voor de wedstrijd al in feeststemming verkeerde, moest de ogen even goed wrijven toen bij opkomst van de spelers Ronaldinho Gaucho afwezig bleek te zijn door een kleine spierblessure. Ondanks de vraag of hij überhaupt in de speelplannen van Rijkaard voorkwam, was zijn gemis toch te merken. Barça startte dan welbijzonder goed en had in het eerste kwartier een paar deftige kansen, de eerste helft viel het gemis tussen de welbekende aansluiting van het middenveld en de aanval op. Barça verviel daardoor in gevaarlijke afstandschoten van Abidal, Deco en Touré maar wist de hechte Andalusische verdediging niet te verrassen. Het anders zo sterk voetballend Sevilla leek binnen de kortste keren aan te geven met een punt voldoende te hebben en loerde op de mogelijkheid te counteren. Eenmaal was het bijna trefzeker, toen Renato de bal op de buitenkant paal kopte. Bij die ene doelkans bleef het, want Barça lijkt zijn spel verdedigend een stuk beter voor elkaar te hebben als voorgaande jaren. De sterke verdediging gaf andermaal aan niets weg te willen gevenaan sevilla. De ruststand van 0-0 was dan ook niet meer dan logisch. In de tweede helft zakte het speltempo, waardoor slechts de spanning de wedstrijd boeiend hield. Een zalige pass van Márquez op Henry deed het vuur weer aanflakkeren. ‘Titi’ nam de dieptebal in de loop tot tweemaal toe met de hak mee en trachtte doelman Palop met een schuiver te passeren. De paal stond andermaal in de weg in deze weergaloze actie maar dan in ons nadeel. Niet veel later was Henry zelf de aangever. Met een zeer harde en strakke steekbal bediende hij Messi in de zestien, waarbij LMessidona de bal met de linkerbuitenkant omhoog liet stuiten en met een volley Palop kansloos liet. Opnieuw een doelpunt van Messi van uitzonderlijke klasse, waarmee hij met de wedstrijd meer en meer uit de schaduw van Ronaldinho komt. En juist door bij het juichen de handen op de 'Gaucho manier' in de lucht te draaien, liet hij zijn onvoorwaardelijke steun aan de in vormcrisis verkerende Ronaldinho zien.
Toen de 1-0 op het bord stond brak de tweestrijd eindelijk open, tien minuten later werd hij definitief in het slot gegooid. Bij een corner hield Poulsen zijn directe tegenstander Giovani (ingevallen voor Xavi) zo omslachtig vast dat de scheidrechter de bal alleen maar op de stip kon leggen(hij wou hem precies ten huwelijk vragen). Bij afwezigheid van Ronaldinho kon Messi aanleggen en deed dat foutloos; 2-0 voor Barçaaaaaaaa !!
Even was Sevilla de weg kwijt en werd het door Barça overlopen. Palop onthield Messi van een hattrick, nadat hij samen met Henry en Giovanni de defensie tot wanhoop had gedreven.
Met "oe oe Oleguer "voor de moegestreden Touré trachtte Barça vervolgens de wedstrijd uit te spelen, wat niet helemaal lukte. Kanoute pikte toch zijn doelpuntje mee, al was het in de 93e minuut.Barça sevilla verdiend 2-1 .

Na afloop op de persconferentie sprak Rijkaard
“ We speelden tegen een goed georganiseerd Sevilla maar wisten toch kansen te creeeren. Over de ganse lijn gezien hebben we verdiend gewonnen. Dit was eenzeer belangrijke wedstrijd zeker voor het zelfvertrouwen”. Rijkaard is zeer positief met de wedstrijden tegen Lyon en Sevilla: “Als je tegen Lyon niet wint is het zeker anders vandaag maar ik vind niet dat er een vergelijking moet worden gemaakt tussen die wedstrijden. De spelers hebben hard gewerkt en hebben daardoor de winst weten te pakken”. Iniesta sprak na afloop nog even over het gemis van Ronaldinho: ”Tuurlijk mis je een belangerijke speler als Ronaldinho maar als je op het veld staat kun je daar niet aan denken. Op dat moment moet je de wedstrijd winnen met de elf die op het veld staan en die 3 belangrijke punten hebben we weten te pakken”.