zondag 30 september 2007

Levante paar maten te klein voor Barça

Wat een wedstrijd

Thierry Henry lijkt eindelijk zen weg gevonden te hebben in Het team. Nadat'Titi'twee weken geleden tegen Lyon zijn eerste goal voor Barça maakte, scoorde hij ook in de Primera Division zijn eerste goals, jawel inderdaad goals !! Op het veld van rode lantaarn Levante was de Franse ex-arsenal spits meteen goed voor een zuivere hattrick! Ook Lio Messi pikte weeral zijn goaltje mee, zodat Barça met 1-4 won en voorlopig leider is.Het leiderschap op deze speeldag hangt af van wat M*drid vandaag tegen getafe doet.

Messi,Henry en Deco

Barcelona had in Levante, dat momenteel de slechtste verdediging van de Primera Division had welgeteld 17 minuten nodig om het scorebord te laten veranderen. Nadat Levante een corner niet goed weg kreeg, zag Messi zijn schot op doelman Storari. Henry wist wel wat te doen met die bal in de herneming, scoren ! Zeven minuten later stuurde Messi ploegmaat Henry alleen op doel af en de match was meteen gespeeld. Op assist van Deco maakte de voormalige spits van Monaco, 'oude dame'Juventus en Arsenal er snel na de rust 0-3 van.

Rentree Puyol

Zes minuten na de pauze stond het al 0-4 voor ons overweldigend team. Messi startte een snelle actie op rechts en werkte in de verste hoek binnen. Tijdens de pauze liet trainer Rijkaard Argentijn Milito in de kleedkamer, zodat Carles Puyol na een drie maanden zware knieblessure zijn rentree kon maken. Spijtig voor hem maar Puyol lag met een penaltyfout aan de basis van de enige goal van Levante, gescoord door Viqueira.Enkel minuten eerder had een speler Van levanta Valdes nog verrast met een bal op de linkse paal . In de laatste tien minuten deed Barça het nog met tien man. Nadat Rijkaard al drie wissels doorgevoerd had, raakte ex-beverenaar Touré ook nog gekwetst. De eerste uitzege van Barça kwam echter niet meer in gevaar.

De concurenten

R*al Madr*d, dat een punt minder telt dan Barça speelt vandaag tegen Getafe en kan zo nog kop trekken in de primera . Sevilla doet het al een tijdje minder. Zaterdagavond ging de Uefa Cup-winnaar die genoeg kansen had om te winnen in La Romareda de boot in met 2-0 bij Zaragoza waar wij vorige woensdag lekker van gewonnen hadden !!. Voor de delegatie Andalusiërs de vierde opeenvolgende nederlaag. Sevilla komt pas elfde met 6 op 15.Zou het verlies van Puerta nog inspelen op die mensen ?