woensdag 26 september 2007

el nou "camp nou " oftewel het nieuwe camp nou


Voorzitter Joan Laporta en architect Norman Foster hebben zaterdagavond de maquette van het 'nieuwe Camp Nou' Bekend gemaakt. In een eerste indruk heeft het stadion veel weg van het Alianz Arena van Bayern München met een vleugje" Gaudi." De panelen aan de buitenkant van het overdekte stadion hebben veelweg van een Gaudí-achtig mozaïek werk. Foster gaf toe inspiratie te hebben opgedaan uit de clubkleur blaugrana en het geelrood van de Catalaanse Senyera( de kleueren in de vlag van catalonia)
De tribunes zullen overdekt zijn bij slecht weer , daar zorgen de panelen voor, maar bij mooi weer zorgen dezelfde panelen er voor dat de zon in het stadion schijnt.
VoorzitterLaporta is vol trots: “Het stadion zal een golf van pressie geven aan de tegenstanders. Het zal voor een gepassioneerde voetbalsfeer zorgen.”De werken vangen aan in 2009 maar zal doorlopend bespeeld worden . Soms zal de stadiontour wel een andere ronde zijn als de normale weg door de werken .

Op Maandag 24 september was het een topdag qua het aantal bezoekers van het stadion . Ruim 12.000 personen bezochten het stadion. De drukte was te wijten aan onder andere 24 september "de dag van Mercé, een officiële feestdag in Barcelona. "
Ook het nieuwe ontwerp van Norman Foster stond enorm in de belangstelling. En tot slot was het exact 50 jaar geleden dat de poorten geopend werden van het Camp Nou. Het museum werd ook het meest bezocht. Ook de sportcomplexen, zoals het Ministadion, Palau Grana en de ijsbaan waren opengesteld voor het publiek.Het Mini estadi moet trouwens binnen een bepaalde tijd verdwijnen. Er komen namelijk apprtementen in de plaats . dus dat is ook nog wel is een bezoekje waard denk ik zo .

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!