vrijdag 5 oktober 2007

3 oud spelers in kern van Atletico Madrid

drie bekende gezichten

Dit weekend speelt fc barcelona thuis tegen Atletico Madrid.De Match zal zondag plaats hebben om 17 u .
Het team van Atlético Madrid heeft drie spelers die ooit voor barça uitkwamen . Deze drie zijn Luis García, Simao Sabrosa en Thiago Motta.

De drie leden van Javier Aguirre’s team hebben een Barça verleden. Alledrie komen ze sinds deze zomer uit voor Atlético Madrid: Luis García van Liverpool, Simao Sabrosa van Benfica en Thiago Motta jawel van Barça.

Luis García

Luis García leerde alles in de Barça jeugdteams en speelde centraal vooraan in het Barça B dat promotie maakte in 97-98. tijdens het 98-99 seizoen, nog steeds uitkomend voor Barça B,speelde hij 4 wedstrijden met de a kern mee ,drie vriendschappelijk en 1 officiële wedstrijd – de Spaanse Super Cup tegen Mallorca in het Lluis Sitjar op 18th Augustus 1998.

Vanaf het seizoen 1999-2000 werd de aanvallende middenvelder verhuurd aan achtereenvolgens CD Toledo, CD Tenerife en Real Valladolid waar hij zijn primera division debuut maakte. In 2002 tekende Luis García bij Atlético Madrid,


Hij werd getransfereerd naar Atlético Madrid in het 2002-03 seizoen maar Barça had een 'buy back ' clausule laten opnemen in het contract om hem terug naar Camp Nou te halen. Hij speelde 44 keer voor Barça, 29 ligawedstrijden en scoorde 8 keer voor de blaugranans.

Onder leiding van Frank Rijkaard accepteerde hij een contract van Liverpool op 20 Augustus 2004 . Rafael Benítez haalde Luis García naar Liverpool FC, waar hij onderdeel uit zou maken van de Spaanse Armada, de bijnaam voor grote groep Spanjaarden die destijds bij de club speelde. Ook bij de Engelse club speelde Luis García uitstekend en hij was één van de steunpilaren van het team dat in 2005 de Champions League en de Europese Supercup won. Hij bleef 3 seizoenen bij Liverpool en keerde deze zomer dan maar terug naar Atlético Madrid .

Simao Sabrosa terug in " La Liga"

Simao Sabrosa kwam bij Barça in dienst onder leiding van trainer Louis Van Gaal.Hij kwam over in het seizoen 99-2000 van sporting lisabon . Simao bleef 2 seizoenen bij onze club en speelde 87 wedstrijden, 70 daarvan waren competitieve, en scoorde 8 keer. Men zag in hem toen een nieuwe Luís Figo: beide spelers waren destijds Portugese vleugelaanvallers afkomstig van Sporting Lisabon. In zijn eerste seizoen in Spanje was Simão vooral stand-in voor de echte Luís Figo. Toch kwam hij toen tot 21 competitieduels en één doelpunt. Het seizoen 2000/01 begon goed voor Simão. Na het vertrek van overloper,geldwolf Figo naar R*al Madr*d werd hij onder de nieuwe coach Llorenç Serra Ferrer basisspeler. Begin 2001 raakte Simão echter geblesseerd en toen hij terugkeerde was er met Carles Rexach een nieuwe trainer in de dugout en moest de Portugees op de bank plaats nemen.Toen vertrok hij terug naar Portugal om uit te komen voor Benfica.Motta,Gebleseerd

De laatste van de drie die zijn overstap maakte naar Madrid is Thiago Motta. Hij zal niet spelen dit weekend aangezien hij gebleseerd is aan een knie . Hij werd geopereerd op 18 September en is nog ver weg van de velden aangezien hij nog een revalidatie tegoed heeft.

Zoals Luis García is Motta een product van de Barça jeugd academy. Motta verliet de Club deze zomer nadat hij deel uitmaakte van de A-kern sinds 2001. Hij won 2 league medailles, 2 x de Spaanse Super Cup en éénmaal een Europese cup.

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!