zondag 28 oktober 2007

Barça-Almeria 2-0

Voor ongeveer 79.000 toeschouwers deed Barça wat het moest doen en won met 2-0 van Almeria. Door deze overwinning blijft Barça in het spoor van Real Madrid op 2 punten , dat eerder op de avond Déportivo la Coruña terugdrong.
Vanavond kregen Gianluca Zambrotta en Touré Yaya een plaats in de basis, Lionel Messi werd gespaard en startte op de bank. Daardoor was er een plaats vrij voor Giovani dos Santos in de elf.
Fc Barcelona had het in de eerste helft tegen een stevig Almeria moeilijk en kon doelman Cobeño zelden bedreigen. Hij moest enkel twee pogingen van Ronaldinho verwerken.Barça ging met voorsprong de rust in.Keeper Cobeño kon in de 38ste minuut wel de doorgebroken Giovani afstoppen, maar Henry trapte de bal in tweede instantie in het doel.

Rafa Marquez kwam in de tweede helft voor de geblesseerde Carles Puyol in de plaats. Barça ging op zoek naar een tweede treffer en dat resulteerde in een aantal hoekschoppen en een dubbele kans voor Iniesta en Dos Santos. Een kwartier voor het einde kwam Messi dan eindelijk in het veld voor Ronaldinho. De bezoekers dreigden nog via Ortiz die in de 77ste minuut nipt naast schoot. Aan de overkant werd Giovani in de grote rechthoek ten val gebracht en Messi trapte de goedkoop verkregen strafschop binnen.De 7de goal van hem in de primera division is een feit. In de slotfase kwamen er nog meer kansen voor Barça, maar Henry liet na de netten toch eens te raken .

gele kaarten: Milito 6' en abidal 91'