woensdag 3 oktober 2007

VFB Stuttgart FC barcelona 0-2 samenvatting

De Champions League-avond in Stuttgart bracht Barcelona dinsdag vreugde en verdriet op.De 0-2 overwinning werd overschaduwd door opnieuw twee blessures, die van Mexicaan Márquez en Puyol, waarbij die van Puyol het meeste aandacht kreeg, want hij was nota bene als vervanger van Márquez tevens verantwoordelijk voor de 0-1 voorsprong in de tweede helft.Márquez moest er in de zesde minuut uit, nadat hij zich bij een breedtepass verstapte.

Barcelona verdiende de zege, al had de zege veel eerder vastgesteld moeten worden. Deco, Messi, Henry en Ronaldinho waren voor de rust de kanshebbers, maar faalden.
Al n de vierde minuut was er een mooie actie van Lionel Messi over de rechtse flank .De snelle aanvaller legde terug op Deco, die hard op de paal schoot. Ronaldinho, gestart als basisspeler was de volgende met een goede mogelijkheid. Een vrije trap van ruim buiten de zestien werd door hem een meter naast het doel geschoten.
De acties volgde elkaar in het eerste half uur rap op. Eerst zette "Titi" Messi vrij voor keeper Schaefer, maar die lag op zijn beurt in de weg. Vervolgens mocht Messi na een mooie combinatie met Ronaldinho opnieuw aanleggen, ook nu echter was de Stuttgartse keeper een blok . Ook nog een derde kans, nadat Ronaldinho met een schitterend doordacht lopje de verdediging in de luren had gelegd en daarmee Henry vrij voor de goal had gezet resulteerde in een nuloperatie. Na de hattrick in Levante wist de Franse spits niet te scoren. Kansen onbenut laten, vraagt om problemen. Zo ook in Stuttgart, waar de thuisclub in de laatste vijf minuten van de eerste helft een drietal kansen kreeg.Gomez kopte op de deklat en in een rebound stond Valdés zijn mannetje. Op meesterlijke wijze wist hij de Duitsers van een voorsprong te houden.
Na de rust nam barça het heft in handen. Het leverde een eenrichtingsverkeer op. In de 61e minuut was het eindelijk Goooooooooooool !!! Deco legde een corner op het hoofd van Ronaldinho. Zijn kopbal werd door de verdediging van Stuttgart niet goed verwerkt, waarna Carles Puyol op de grond liggend attent reageerde en de bal in het doel werkte; 0-1. De doelpuntenmaker mocht helaas niet lang van zijn doelpunt genieten, want zijn blessure speelde hem weer parten. Sylvinho loste hem af. Ondanks de mutaties in het team, lukte het Barça toch de voorsprong uit te breiden. In de 68e minuut maakte Messi het 2de doelpunt (zeven in de laatste vijf wedstrijden,ni slecht) na een prachtige combinatie met Henry. Deze rijkelijke score gaf de blaugranas veel vertrouwen. Er volgde een paar prachtige combinaties tussen Deco, Henry en Messi en het leverde bijna een 0-3 op. In de 80-ste minuut mocht Bojan nog wat speelminuten maken als vervanger van een goed spelende Ronaldinho. Stuttgart kon geen vuist meer maken en FC Barcelona mocht de drie punten mee naar huis nemen.met 2 gewonnen wedstrijden komt nu de andere concurent "De rangers" op het programma . wij moeten als eerste op bezoek daar op 23 oktober .