donderdag 4 oktober 2007

Xavi breekt record Migueli

Na de match van dinsdag tegen Stuttgart,heeft Xavi de meeste internationale wedstrijden ooit gespeeld in de historie van de club. Met 86 wedstrijden achter zen riem heeft de middenvelder nu het record gebroken van Migueli.

De legendarische Migueli speelde de laatste van zijn 85 Europese wedstrijden bijna 2 decenia geleden. Xavi net 27 jaar geworden heeft meer kansen om dat totaal op te drijven.

In 4 vesrchillende europese competities

86 wedstrijden in vier verschillende competities. de meeste, 70, waren in deChampions League, opgevolgd door 13 in de UEFA Cup, 1 in de European Clubs Cup en 2 in de Clubs World Cup. Xavi scoorde 3 keer in die wedstrijden, tweemaal in de Champions League en éénmaal in de UEFA Cup.

negen jaar

Zijn eerste optreden dateerd van 1998 in de Champions League wedstrijd tegen Manchester united op Old trafford waar de uitslag 3-3 werd en hij inviel in de tweede helft voor de braziliaan Giovanni .Negen jaar draait hij al mee op europees vlak voor de catalaanse grootmacht.

Carles Puyol komt ook kort in de buurt .

Carles Puyol kan ook Migueli’s record breken dit seizoen. Het valt af te wachten hoever Barça geraakt in deze competitie. De club kapitein heeft 81 internationale wedstrijden op zen palmares staan .

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!