woensdag 24 oktober 2007

Glasgow Rangers - Fc Barcelona smakeloos 0-0

Glasgow Rangers en Barcelona leverden op een met 51.000 supporters gevuld Ibrox Park de eerste punten van hun Europese campagne in. Ongeveer een 1000-tal meegereisde culés keken naar de als kraker aangekondigde wedstrijd in Groep E: Glasgow Rangers – FC Barcelona is in een teleurstellende 0-0 geëindigd . De Rangers wilde niet meewerken aan een spektakelstuk. Vanaf de éérste minuut liet Glasgow Barça voetballen en kroop zelf in de verdediging. Het klasse verschil liep halverwege de eerste helft hoog op,tot zelfs op een moment Barça 68 % balpositie had maar het enige dat ontbrak was een doelpunt voor de blaugranas. Barça, dat met een zeer verdienstelijke Gudjohnsen als vervanger van Deco begon, kreeg kansen maar het geluk bleef uit.Alhoewel ‘Guddie’ na zijn lange blessure lang na niet genoeg ritme te pakken heeft omdat hij zeer weinig aan bod kwam tot nu toe, is er geen twijfel aan zijn fysieke kracht en dat bewees hij ook deze wedstrijd.
De eerste kans was voor Guddy; hij kopte uit een hoekschop net over. Ronaldinho mocht tot driemaal aanleggen voor een vrije trap, maar alleen zijn tweede was gevaarlijk.De eerste ging meters hoog over! Rangers Keeper Mc Gregor was attent en via zijn vingers en de lat week hij het gevaar.Carles Puyol, die optrad als rechtsback speelde een sterke eerste helft en over de rechterflank kwam hij regelmatig over de helft,hij had pech dat een kopbal van hem door de doelman uit de rechter bovenhoek werd getikt. De grootste kans kwam uit de daaropvolgende hoekschop. De bal viel voor Ronaldinho's voeten die met een punter het doelpunt zocht. De handsbal van verdediger Hutton en het al dan niet fluiten voor een strafschop door de Oostenrijkse scheidsrechter Plautz hielden Glasgow in de wedstrijd op deze momenten.

Dan de tweede helft ,die bracht geen verandering . Glasgow vormde een verdediging waarin Barça de gaten moest zoeken.Telkens een speler van barça en minsten 2 ,3 spelers van Glasgow rondom. Het kat en muis spel kon beginnen ! Aanvallen die steeds stuk op een blauwe muur liepen tot zelfs 5 glasgows spelers per barçaspeler. De korte combinaties en afstandschoten van Barça wierpen geen vruchten af en ook geen gevaar aan de Rangers zijde. Pas een kwartier voor tijd brak het spel open en leverde twee kansen Rangerskansen. De Fransman Cousin had de grootste kans maar schoot voorlangs. En zo kreeg Glasgow waar het vooraf van had gedroomd en weet Barça maar weer eens dat het voetballende team niet altijd wint.De rangers hoopte op 1 punt aan het begin van de loting in deze poule en heeft er ondertussen al 7 met dit teleurstellend spel van vandaag.Barça heeft er evenveel en staat momenteel op kop in deze groep.