zondag 7 oktober 2007

Barcelona-Atlético Madrid 3-0

Barcelona begon de wedstrijd rustig. Vooral voor Ronaldinho was het een aparte beproeving, daar niemand wist hoe het publiek zou reageren op zijn dubieuze blessure van de laatste weken. Zijn optreden afgelopen week in Stuttgart was wel veel belovend.Er zat meer dreiging van Atletico in de openingsfase dan aan Barça zijde. Forlan was weer gevaarlijk op de linkseflank. Bij vlagen flitste Barcelona. Vooral Messi maakte samen met Ronaldinho mooi spel in een sterke eerste helft. In de zestiende minuut was het raak ! Toen kreeg Barcelona de 1-0 cadeau. Doelman Christian Abbiati liet een voorzet van Lionel Messi glippen en Deco tikte, tot zijn eigen verrassing, de bal binnen. Drie minuten later maakte wie anders dan natuurlijk weer Lionel Messi 2-0. Hij zette een één-twee actie op met Ronaldinho en rondde af met een gekruist schot. Tot tweemaal toe had de kleine Argentijn nog een derde treffer op de schoen, maar Abbiati maakte zijn blunder ruimschoots goed. Een derde treffer liet lang op zich wachten, ook al creëerde de ploeg van coach Frank Rijkaard nog flink wat kansen. In de laatste minuut maakte Xavi de derde goal op aangeven van de ingevallen Giovanni Dos Santos. De jonge Mexicaan mocht evenals Bojan weer een aantal minuten ritme opdoen. Eindstand 3-0, een zeker spelend Barcelona, dat ook concurrent R*al zag winnen.FC Barcelona steeg naar de tweede plaats, op twee punten van koploper M*drid.

Stadium: Camp Nou, Barcelona
Capaciteit: 98,772
scheidsrechter: Eduardo Iturralde Gonzalez