zaterdag 20 oktober 2007

Villareal -Barça 3-1

Barça verloor bij Villarreal haar eerste wedstrijd dit seizoen. De 3-1 eindstand Stond al bij de rust op het scorebord.
Reeds in de 2de minuut liepen de blaugranas al snel achter de feiten aan, Cazorla gaf met een hard schot Victor Valdés het nakijken. Die vroege goal sneed Barça de adem af en tien minuten na de opener wees scheidsrechter Mejuto González voor een fout van Abidal op Pires naar de stip. Senna zette de strafschop feilloos om en de 2-0 was een feit.
Barça reageerde vooral via Messi en in de 24ste minuut liet de Argentijn de jonge Bojan Krkic die Ronaldinho verving de aansluitingstreffer scoren. De hoop op een terugkeer werd even na het half uur de kop ingedrukt. Na een fout van Milito op Pires floot González weer een strafschop voor Villarreal. Opnieuw Senna achter de bal en Valdés voor een tweede keer kansloos.3-1 en Barça in slechte papieren . Messi probeerde nog eens iets terug te doen, maar zijn poging ging nipt naast.
Trainer Rijkaard was verplicht iets te ondernemen en de coach bracht voor de tweede helft Giovani Dos Santos in voor Oleguer. Door de erg aanvallende instelling van Barça kon Villarreal nu op de counter gaan spelen. Daardoor kwamen er nog verscheidene kansen voor beide ploegen, maar meerdere doelpunten bleven uit.