maandag 28 januari 2008

Athletic Bilbao ontneemt Fc Barcelona 2 dure punten .

Barcelona blijft op verplaatsing met punten morsen dit seizoen.In het San Mamésstadion heeft Barça twee dure punten verspeeld gisterenavond tegen de Basken uit Athletic de Bilbao.

Frank Rijkaard koos net als vorige week weer voor een erg jonge aanvalslinie met naast De Fransman Thierry Henry de jonge klasbakken Messi en Bojan. De ploeg van Frank Rijkaard was over de gehele wedstrijd de betere ploeg en kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong dankzij een treffer van Bojan. Krkic maakte met zen linker in de 34ste minuut de 0-1 dankzij het voorbereidende werk van Deco. Messi was de grote uitblinker in de eerste speelhelft.
De 0-1 stand zorgde voor een wat teruggetrokken FC Barcelona, dat hoopte op ruimte voor de tegenaanval.Aanvoerder Puyol zag een grote kans via een Baskische voet net naast de paal in corner gaan.Kans weg en het pakte echter anders uit. Tien minuten voor tijd was de zojuist ingevallen Llorente succesvol in een cornerfase en troefde de Franse verdediger Thuram af in een kopbalduel. De bal landde tegen de netten en liet Valdes kansloos, 1-1.

Athletic Bilbao

De tegenstander van gisteren Athletic de Bilbao had vorig seizoen het slechtse seizoen ooit gedraaid in hun geschiedenis. In de laatste wedstrijd op 17 juni 07 moest er worden gewonnen om behoud in de primera division. Dat deden ze toen met veel geluk met 2-0. Daardoor zakte Real Sociedad en Celta de Vigo naar de segunda division.
Dit jaar staat de club op de 16de plaats, evenveel punten als ossasuna(23). Van de 11 thuiswedstrijden werden er slechts 2 gewonnen en 7 wedstrijden eindigden gelijk. De gewonnen wedstrijden waren die tegen Recreativo de Huelva en Betis Sevilla.

Puntenanalyse

Toen Barça op 1-1 had gespeeld in San Mamés en Madr*d villarreal op 2-2 stond was het even spannend want toen kwamen we op het gelijke uit van de vorige week en dan had villarreal zen positie wel verstevigd als ze wonnen voor de europese plaatsen .Maar het mocht niet zijn . De culé's die Madrid-villarreal aan het kijken waren hebben enkel 1 minuut kunnen genieten van de goal van Capdevila in de 75ste minuut want in de 76ste klokte sneijder de 3-2 af.

Madr*d loopt door de 3-2 zege tegen villarreal verder uit op FC Barcelona van Frank Rijkaard. Real staat eerste met 53 punten, Barça volgt met een achterstand die inmiddels is opgelopen tot negen punten op plek nummer 2 met 44 punten . Villarreal staat derde met 38 punten.Het had anders kunnen uitdraaien .

wedstrijdverslag

Athletic: Aranzubia; Iraola, Aitor Ocio, Ustaritz, Koikili; Susaeta (Garmendia, 45'), Orbaiz, Javi Martínez (Llorente, 68'), David López, Yeste y Aduriz (Aitor Ramos, 45').

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Thuram, Sylvinho; Xavi (Edmílson, 62'), Iniesta, Deco; Messi, Henry y Bojan (Gudjohnsen, 79').

scheidsrechter : Alberto Undiano Mallenco. Enkel Gele kaarten voor Athletic Susaeta (29'); Javi Martínez (45'); Orbaiz (90')