woensdag 16 januari 2008

Franse krant moet 300.000€ boete aan Barça maar gaat in beroep

De Franse krant Le Monde gaat in beroep tegen de boete van 300.000 euro die het van een Spaanse rechter moet betalen aan FC Barcelona. Dat maakte de krant dinsdag bekend. Dinsdag 15/01/08 veroordeelde een Spaanse rechter de krant en één van zijn journalisten, Stéphane Mandard, tot de betaling van deze schadevergoeding.


Le Monde had op7 en 8 december 2006, in de nasleep van de affaire Puerto (het dopingschandaal in het wielrennen), bericht dat ook spelers van onder meer FC Barcelona en Real Madr*d in het seizoen 2005-2006 een beroep hadden gedaan op de diensten vande welgekende dopingdokter Eufemiano Fuentes. Beide clubs pikte dat niet en stapte naar de rechter met een klacht wegens eerroof. De rechter in Barcelona gaf de catalaanse voetbalclub nu zen gelijk. Le Monde moet het vonnis afdrukken én laten publiceren in twee grote Catalaanse kranten. De krant moet ook een rechtzetting publiceren in hun eigen blad en hun digitale versie.

"Dit vonnis is buiten alle proporties", zegt de adjunct-directeur van Le Monde, Laurent Greilsamer. De krant gaat dan ook in beroep.

Real Madr*d

Real Madr*d, dat ook genoemd werd in het bewuste artikel, diende een gelijkaardige klacht in, maar die is nog niet behandeld.

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!