maandag 28 januari 2008

Hoe geraak ik in Barcelona aan Camp Nou

Van het vliegveld naar het centrum

Hieronder staan enkele mogelijkheden voor u op een rijtje gezet, geordend naar de prijs van de rit, om van het vliegveld "El Prat" naar het centrum van Barcelona te geraken.

De Trein. Tussen de terminals A en B van "El
prat" treft u een overdekte loopbrug die leidt naar het treinstation. Vanuit dit station vertrekt elke 30 minuten een trein die in Barcelona achtereenvolgens stopt op de stations: Sants, Plaça de Catalunya, Arc de Triomf en Clot-Aragó. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur. De rit per trein is extra aantrekkelijk, omdat men besloten heeft dat u(bij wijze van uitzondering) maar één zone hoeft te betalen. U kunt dus prima terecht met de populaire T10.Als je een aantal dagen in Barcelona wil verblijven en je denkt een aantal keer van de metro gebruik te maken is de T-10 de beste kaart om aan te schaffen. Hiermee heb je 10 ritten, genoeg om een aantal keer de stad te doorkruisen. Je kunt deze kaart ook voor meerdere personen gebruiken. Hiermee heb je een voordeliger prijs per rit dan wanneer je een 'Billet Senzill' (enkele rit) zou kopen. Een T-10-kaart kost €6,30 en kan je in een automaat of aan een loket kopen .
Vanuit sants estacio kan je de metro nemen op L3(groen)naar Maria cristina of les corts ofwel op lijn 5 (blauw)Collblanc.

Klik op de kaart voor een vergrote versie , rechtsklikken om op te slaan.Aerobus. Waarschijnlijk is de busverbinding de aardigste verbinding naar het centrum, aangezien u de gehele reis boven de grond blijft. De Aerobus verschijnt elk kwartier, doet vervolgens alle terminals aan en rijdt dan door naar de stad. In de stad zelf stopt hij bij Plaça de Espanya, Gran Via/Urgell, Universitat en Plaça de Cataluyna. De prijs van de rit bedraagt rond 3€.

Taxi. Spreekt voor zich. Kosten bedragen ongeveer 20€. Is vrij prijzig en is dus de minst beste oplossing.

Eenmaal in het centrum van de stad aangekomen zult u veelal gebruik maken van het metronet van de stad of het treinstelsel van de Nationale Spoorwegen (Renfe) of de provinciale spoorwegen:

* TMB (Metro)
* Renfe (Spaanse spoorwegen zoals NMBS)
* FGC (Catalaanse Spoorwegen)


Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!