woensdag 30 januari 2008

Barçafan van de maand

De Barçafan van de maand !

Weer een nieuwe rubriek op Belgianculé.
De bedoeling is om elke maand zolang het mogelijk is natuurlijk een Barçafan uit België of Nederland aan het woord te laten over zijn ervaringen .Mensen die in Spanje zelf wonen mogen ook aan het woord (nederlandstalig natuurlijk).
Ben je geintresseerd om ook eens aan de beurt te komen in deze rubriek stuur een mail naar Belgianculé

Deze week beginnen we met Kevin Smolders uit de Belgisch limburgse gemeente Leopoldsburg. Belgianculé kent Kevin door de penya waar zij samen lid van zijn ,"Penya Fantiek uit genk". Kevin is 25 jaar en is nog niet zo heel lang door het virus gegrepen , zo een drietal jaar . Maar niet tegenstaande heeft kevin het goed te pakken .Zijn eerste contact met Barça was in 2005 toen Daniel een kameraad van hem vroeg of hij zin had om mee te gaan naar de Gamper tegen juventus Turijn. Zo een tripje zag hij direct zitten en daar sloeg de vonk over . Na een museum en stadionbezoek hadden zij ook nog de kans om er spelers te zien trainen en er samen mee op de foto te gaan .Hier hebben ze dus gretig gebruik van gemaakt zoals je aan de foto's kan zien .Hij heeft toen ook zen Shirtje laten signeren in 2005.


Verder vind kevin zen mooiste moment 17 mei 2006 ,de dag in Parijs toen de Champions league geheven werd door Puyol.Die dag was er een bus ingelegd door penya fantiek die zo een vijftigtal leden aan boord had waarvan er maar 3 tickets hadden vastgekregen.Toen we die tickets gingen afhalen en we daar stonden te wachten kwam ineens de president een goededag zeggen aan zen trouwe culé's. Mister Laporta was ook wel te vinden voor een fotootje met zen Belgische fans.Daarna toen we de hele dag door Parijs zwerfde met de metro langs de champs elysees en de eifetoren zijn we nog even rond het stade de France de sfeer gaan opsnuiven en wat gaan rondhoren voor tickets( 3000€ zwarte markt ,goed gek) en op zoek gegaan naar een groot scherm om daar de match dan maar op te volgen.We settelden ons in een cafeetje met de hele bende en het was 1 van de spannendste momenten ooit die we daar beleefden .


Verder heeft Kevin al enkele malen een trip gedaan naar ergens in europa waar Barça speelt, Bremen 2005,Chelsea 2006 waar ze verloren door een goal van Drogba en dan nog wel op zijn verjaardag. Recent is hij ook nog naar Stuttgart geweest voor de champions league poule rondes.
Hij is verkocht aan deze club voor het leven als je het mij vraagt ....

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!