vrijdag 25 januari 2008

Gelijkspel zet Barça goed op weg in de copa del rey

Met een scoreloos gelijkspel bij Villarreal voor een twintigduizend toeschouwers heeft Barça een goede optie genomen op de halve finale van de Copa del Rey. De wedstrijd van vandaag leverde geen winnaar op, al was Barça zeker in de tweede helft een aantal keer dichtbij het ò zo belangrijke uitdoelpunt. Met een sterk spelend elftal drong Barça de gele duikboot naar achteren, maar faalde het in de afwerking.
Achterin stond het bij Barça opnieuw stevig met Zambrotta, Thuram, Milito en Sylvinho De betrouwbare keeper Victor Valdés liet van zich spreken met een paar mooie reddingen.
Deco, Márquez en Xavi begonnen op het middenveld aan de wedstrijd .
Voor de aanval koos onze Amsterdamse coach voor Iniesta, Henry en Dos Santos. Gudjohnsen, Edmílson en Messi liet de trainer op de bank in de eerste helft.
Henry schoot in de 3e minuut al rakelings naast. Titi liet weer van zich horen deze wedstrijd . hij was de hele eerste helft attent en kreeg redelijk veel kansen . Villarreal werd gaandeweg de eerste helft wat sterker en Rossi zette Valdés onder vuur met een hard schot op doel.

Vurige tweede helft

Met Messi voor de zwakke Giovanni die in de 2de helft in de kleedkamers bleef leefde barça op. Combinaties lukten en Villarreal werd onder druk gezet. De eindafwerking bij Iniesta en de voor Henry ingevallen Bojan ontbeerde enig geluk of werden door de sterke doelman Lopez geneutraliseerd, waardoor de 0-0 maar niet van het scorebord kwam. Het gevoel de kans op een vroegtijdige beslissing in de kwartfinale te hebben laten liggen, werd doorbroken door een slotakkoord van Villarreal in de 93ste minuut. Valdés stond hierin zijn mannetje en hield de nul op het bord.

Prachtig voetbal en een sterke verdediging onder leiding van Milito zijn de punten van deze wedstrijd die te onthouden zijn . In de laatste vier wedstrijden werd de nul gehouden.

Het team
Barcelona: Valdés, Zambrotta, Thuram, Milito, Sylvinho, Xavi (Gudjohnsen, m.81), Márquez, Deco, Giovani (Messi, m.46), Henry (Bojan, m.68) e Iniesta.

Volgende week donderdag is de return in Barcelona.
Het uur zal later bekend gemaakt worden .
Tussendoor moet Villarreal zondag nog naar Real Madrid.

Santander heeft de andere donderdagwedstrijd in de kwartfinale met 2-0 gewonnen van Athletic Bilbao.Ex-Anderlechtenaar Mohammed Tchité opende de score.