dinsdag 8 januari 2008

Het wk voor clubs of de Intercontinentale beker ontbreekt nog in onze prijzenkast na 2 pogingen

1992: FC Barcelona 1 - 2 Sao Paulo

Barça's eerste en enigste keer dat ze aantraden in de Intercontinentale beker was tegen het Braziliaanse Sao Paulo in Tokyo, Japan in 1992. Barça was Europees kampioen geworden in Wembley tegen Sampdoria met een pegel Van Ronald Koeman in de 111ste minuut en Sao Paulo was Zuid-Amerikaans kampioen . De Wedstrijd in Tokyo starte goed voor Barça, Stoichkov gaf Barça de leiding in de eerste helft maar toen kwam Sao Paulo aanzetten en hier zijn de beelden van de wedstrijd .


2006: FC Barcelona 0 - 1 Internacional


Barça 's eerste aantreden in het FIFA Club World Cup, welke hiervoor Intercontinentale beker heette was in december 2006. Het zag er veelbelovend uit dit keer ,toen we in de halve finale de Mexicaanse zijde en kampioen van de CONCACAF regio Club América met 4-0 de grond in hamerde en zo een plaatst boekte voor het Slotshowdeel in Yokohama te Japan tegen Zuid-Amerikaans kampioen Internacional de Porto Alegre.Het was de tweede keer dat Barça aankeek tegen een Braziliaanse tegenstander in dit soort wedstrijd om het recht te hebben Kampioen van de wereld genoemd te worden en het resultaat werd hetzelfde als in 1992 .
Met Barça als verliezende partij dankzij een late goal van de ingevallen Adriano , tegen de regels van het spel in.- The Intercontinental Cup/FIFA Club World Cup is de enige trofee die nog ontbreekt in de prijzenkast van het museum "josep luis nunez " in Barcelona.

Je kan ook de vernieuwde UEFA Cup meetellen maar daar laat ik de echte vakpers over uitspreken .....

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!