dinsdag 19 februari 2008

Celtic- Barça Voorbeschouwing Championsleague

Op woensdag 20 februari 2008 is het weer zover, de eerste keer Champions League voetbal van deze jaargang voor Barça. Barcelona wist zich voor de winter te verzekeren van een plaats in de 1/8e finale in het kampioenenbal. In een poule met Stuttgart, Glasgow Rangers en Olympique Lyon werden de Catalanen poulewinnaar.

Geheel van een leien dakje ging het niet voor de Blaugranas. Vooral in Lyon en Glasgow kon het ensemble van Rijkaard niet overtuigen. Celtic trof het op papier aanvankelijk makkelijker. Zo moest de ploeg van Gordon Strachan het opnemen tegen AC Milan, Shaktar Donesk en Benfica. In de zes gespeelde duels sprokkelde de ploeg met als thuishaven Celtic Park negen punten bij elkaar. Fotos van de trip in stuttgart zijn hier te bekijken op de site .

Barcelona draait momenteel niet zo best . Uit de laatste vier duels werden acht punten bij elkaar gesprokkeld. In drie van die vier duels leverde een late treffer de punten op voor de Catalanen,denk hier aan de twee late treffers van Xavi ,penalty van Ronaldinho zaterdag tegen Zaragoza.

Afwezige bij de Catalanen in Celtic park zijn Bojan Krkic en Edmilson. Eto’o is sinds lange tijd weer present. Rijkaard zal vermoedelijk met de volgende elf namen aantreden in Glasgow: Valdés; Puyol, Márquez, Milito, Abidal; Iniesta, Touré, Deco; Ronaldinho, Eto’o en Messi.

De return is op 4 maart. Bojan Krkic heeft als hij er dan bij is in Camp Nou de laatste mogelijkheid om het record van de jongste doelpuntenmaker in het Europese kampioenenbal af te pakken van Peter Ofori-Quaye. Ofori scoorde zijn eerste treffer toen hij 17 jaar en 195 dagen oud was. Barça-jongeling kan op 4 maart pogen om leider in het klassement te worden met zijn op dat moment 17 jaar en 191 dagen.

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!