vrijdag 1 februari 2008

Rijkaard vs Koeman in halve finale copa del rey

Na de vorige zware tegenstanders als Sevilla en Villarreal treft Barça in de halve finale het Valencia van Ronald Koeman.Valencia schakelde Atletico Madrid uit. Op 27 februari vindt de eerste ontmoeting plaats in Camp Nou. De terugwedstrijd vindt plaats op 19 maart in Mestalla.

Valencia won de beker zes keer in de clubgeschiedenis en in 1999 voor het laatst. Barcelona wist de Copa del Rey 22 keer te bemachtigen, maar de laatste bekerwinst dateert al weer uit de periode Van Gaal in 1998.

Getafe vs Racing Santander

Racing Santander plaatste zich voor de eerste maal in de clubgeschiedenis voor de halve finale van de Copa del Rey. Na de 2-0 zege in eigen stadion werd in de return 3-3 gelijkgespeeld op bezoek bij Athletic Bilbao. De thuisploeg kwam in de eerste helft nog wel op 2-0 door doelpunten van Fernando Amorebieta en Inaki Munoz, maar na rust brachten Aldo Duscher, (ex anderlecht)Mohamed Tchité en Oscar Serrano Santander op gelijke hoogte. Tussendoor had Markel Susaeta nog wel voor de 3-1 voor Bilbao gezorgd.


Real Mallorca won van Getafe met 2 -1 maar Getafe is wel geplaatst door de goal die ze op verplaatsing hebben gemaakt . in de heenronde was het 1-0 voor Getafe

Santander en Getafe hebben de Copa del Rey nog nooit gewonnen. Vorig jaar wist Getafe wel verrassend de finale te bereiken, maar daarin werd verloren van Sevilla.

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!