zondag 3 februari 2008

Xavi scoort voor Barça de 1-0 tegen osasuna

FC Barcelona heeft vanavond voor eigen publiek (56.221) op een nat,drassig veld tegen Osasuna met 1-0 gewonnen. Pas drie minuten voor reglementaire tijd maakte middenvelder Xavi het verlossende doelpunt. Daarmee loopt de ploeg van trainer Frank Rijkaard drie punten in op Real Madr*d, dat gisteren met 2-0 verloor op bezoek bij Ud Almeria. De achterstand van Barça op Real bedraagt nog altijd zes punten.

Barcelona kreeg grote kansen, maar de bal wilde er gewoonweg niet in.

Barcelona had voor rust al afstand kunnen nemen, maar het vond telkens doelman Ricardo op zijn weg.
Messi,Bojan en Henry starten in de frontlinie. Rijkaard wil blijkbaar rustig opbouwen met Ronaldinho en laat de Braziliaan op de bank. Barcelona begint met snel voetbal en heeft met het aanvalsdrietal een creatieve en bewegelijke aanval. De Argentijn Lionel Messi stifte de bal wel over Ricardo, maar Nacho Monreal bracht redding op de doellijn . Bojan kan van dichtbij net niet intikken en Catalaan Iniesta ziet een goede solo net vanaf de lijn worden gekopt. Maar ook Osasuna komt er af en toe gevaarlijk uit op de counter. Valdes moet wederom laten zien dat hij er in topvorm staat. Henry kopt nipt over en Deco ziet zijn schot naast de palen belanden. In de 29e minuut scoort Barça dan eindelijk, helaas voor Milito in buitenspelpositie. Ricardo, de Portugese doelman van Osasuna redt keer op keer en houdt osasuna staande.
Net voor het rustsignaal is Osasuna nog een keer gevaarlijk. Zambrotta grijpt hard in als Monreal doorbreekt op de rand van het strafschopgebied .
De speler van Osasuna gaat onderuit,gelukkig voor Barça zonder gevolgen.

In de 62e minuut wordt Henry vervangen door Giovani Dos Santos. Het publiek joeld en fluit en laat zo duidelijk merken deze wissel van Rijkaard niet echt te begrijpen. Met Ronaldinho in de 68e minuut in de plaats van Messi . Dan is het hek van de dam in Nou camp, de kleine Argentijn is altijd een obstakel voor de tegenstander en had een goede wedstrijd achter de rug. Rijkaard probeerde een ander spel te forceren.In de 70e minuut schiet Deco ver over doel na een gevaarlijke aanval van Barcelona. Ook Osasuna zag zijn kansen nog schoon om nog met de volle buit ervandoor te gaan. Valdes redt knap op een gevaarlijke harde pegel .Opluchting op de bank .De spanning neemt enorm toe, Barcelona kan toch niet de drie punten laten schieten is merkbaar vanaf de tribunes. Op het moment dat iedereen rekening hield met een gelijkspel was het een andere invaller en trouwens catalaan die wel scoorde. Het schot van Andres Iniesta werd nog geblokt, maar de rebound was voor Xavi Hernandez ,en schoot van buiten de zestien achter doelman Ricardo binnen.

1. Barcelona: Valdés; Zambrotta, Thuram, Milito, Abidal; Iniesta, Márquez, Déco (Xavi, min.86); Henry (Giovani, min.63), Bojan en Messi (Ronaldinho, min.68).

0. Osasuna: Ricardo; Azpilicueta, Cruchaga, Miguel Flaño (Astudillo, min.46), Monreal; Puñal (Pandiani, min.90), Javi García; Juanfran, Plasil, Vela (Font, min.84); en Kike Sola.

Gol: 1-0, min.87: Xavi.
gele kaarten : Juanfran 24'J. Plasil 32'Ricardo 76'

scheidsrechter: Turienzo Álvarez