zondag 24 februari 2008

Subliem Barça op toeren aan't geraken .

Barcelona stak de punten in eigen zak door in eigen huis met 5-1 te winnen van Levante deze avond .

Winnen was noodzakelijk en dat leek de thuisploeg maar al te goed de beseffen. Met het aanvalstrio van vorig jaar verschenen de Catalanen aan de aftrap. Ronaldinho kwam goed vanuit de startblokken. Zijn trucjes waren zo nu en dan te zien en ook zijn bekende glimlach was weer te bekennen in de voetbaltempel.Zou hij terug met volle plezier aant genieten zijn in Catalonië? Eto’o oogde ook gretig en liep net als Ronaldinho voor iedere meter. Het spel kende grote gelijkenissen met dat van 2004 t/m 2006.

Barcelona kwam dan ook op voorsprong. Eto’o werd weggestuurd maar kon de bal niet controleren, zo kwam de bal bij Xavi terecht waarna de kleine man uit Terrassa Levante-doelman Vladan Kujovic verschalkte.

Na 27 minuten was de eerste aanvallende inpuls van Levante te bekennen. De defensie stond te slapen en Mustapha kon daar bijna van profiteren. Na een corner die niet weggewerkt kon worden was het weer Levante dat gevaarlijk was. De binnenkant van de paal werd getroffen en de bal vond via Milito de weg na een nieuwe corner. Ook die kon niet weggewerkt worden en weer een kans voor de bezoekers en zowaar de goal. De arbiter stelde de appellerende Puyol echter in zijn gelijk en het doelpunt werd afgekeurd.

Na veertig minuten spelen was er wederom een uitbraak van Levante. Wat heette een uitbraak, Zambrotta kon enkel met zijn hand voorkomen dat Kiki Musampha hem passeerde. De referee zag dat de linksback de bal met de hand beroerde en wees onverbiddelijk naar de stip. Diezelfde Kiki Mustapha was van elf meter trefzeker.

Lang konden ze er niet van genieten, want nog voor de rust kwamen de Blaugranas weer op voorsprong. Xavi bediende Messi met een prachtige hakbal waarna de Argentijn de bal onhoudbaar in de onderhoek schoof. 2-1 en niet veel later meteen rust.

Tweede helft,Eto'o Show

Na de rust was het ‘de Eto’o-show’, al had balvirtuoos Messi ook zijn bijrol in de show. De eerste keer slalomde Messi zich langs twee verdedigers waarna hij met een loepzuivere pass Eto’o voor de doelverdediger van Levante zette. De Kameroener omspeelde die vervolgens en rondde rustig af, 3-1.

Na een uur spelen was het duo Messi-Eto’o wederom succesvol. De Argentijn bediende Eto’o op zijn wenken en voor de aanvaller was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken,4-1.

Na 67 minuten spelen wisselde Rijkaard de moegestreden Milito die, onder luid applaus naar de zijlijn draafde. De Fransman Thuram nam zijn plek in. Zes minuten later was het Ronaldinho die moest aftreden, de toeschouwers, die deze avond voor een goede sfeer zorgde, bedankte hem voor zijn inzet en zijn goede spel. Bojan, die inviel, werd ook niet vergeten en werd warm ontvangen.

Tien minuten voor tijd werd de derde wissel toegepast. Giovani betrad de goddelijke grasmat, Messi verliet hem met een staande ovatie en een eigen spreekkoor. Eto'o zorgde vlak voor tijd voor zijn loepzuivere hattrick. Bojan had oog voor zijn medespeler en liet de goalgetter zijn doelpuntje meepikken. Eto'o vierde zijn doelpunt heel opmerkelijk door een camera van een fotograaf te lenen en een foto te schieten. Bij 5-1 zou het ook blijven. Na afloop van het duel ging de ontembare leeuw zijn 'gewonnen' bal afhalen omdat hij zijn hattrick vlak voor tijd compleet maakte. Als een trots man druipte hij met een grote glimlach het veld af.

De score met de rust was qua spelbeeld nog zacht uitgedrukt. Het draaide werkelijk op alle fronten. De verdediging stond muurvast, het middenveld was in balans met een sterke Touré en twee bewegelijke en technische spelers die het spel maakte naast zich en de aanval was snel, technisch goed, bewegelijk en levensgevaarlijk. Hop naar de wedstrijd van woensdag tegen Valencia voor de Copa Del Rey!

FC Barcelona: Valdés; Zambrotta, Puyol, Milito (Thuram, 66'), Sylvinho; Xavi, Touré, Iniesta; Messi (Giovani, 80'), Eto'o en Ronaldinho (Bojan, 72').