zondag 17 februari 2008

Zaragoza - Fc barcelona 1-2

In Zaragoza stond gisteren het treffen tussen het plaatselijke Real en Barcelona op het programma. De Catalanen speelden slecht, maar wisten de tweestrijd met de gastheren winnend af te sluiten. Het arbitrale kwartet stak de Culés de hand toe; 1-2.

Een saai begin van het duel stond garant voor slechts enkele kleine pogingen. Pas laat in de eerste helft kwam het echte gevaar aan de kant van Barcelona, Henry rondde ook meteen af. Een scherpe pass van Deco bereikte de Franse aanvaller, waarna de bal de bal zijn weg naar het doel vond nadat de bal getoucheerd werd door de rechter bovenarm en de rechter voet.

Vlak voor rust kreeg Zaragoza de uitgelezen mogelijkheid om met een gelijke stand te gaan rusten, Milito kon het doel echter niet vinden vanaf elf meter, de bal ging over. Vroeg de tweede helft was het wel raak, een vlotte aanval werd scherp afgerond, de verwoedde pogingen om de bal te keren van Valdes en Marquez deden er niet meer toe; 1-1.

Net op het moment dat het op een blamage dreigde uit te lopen was het Barcelona dat mazzelde. De arbiter scheen bijzonder goede ogen te hebben en was onverbiddelijk. Hij wees naar de stip nadat een defensieve speler de bal met zijn schouder toucheerde in het zestienmeter gebied.

De koud in het veld staande Ronaldinho ging achter de bal staan. Weer geen basisplek voor de Braziliaan. Met een loepzuivere penalty krikte de kunstenaar zijn zelfvertrouwen op. Een geweldig genomen penalty bracht de beslissing voor de bezoekers; 1-2. Barcelona verkleinde met de overwinning het gat met koploper madrip tot vijf punten.

Zaragoza: César; Diogo, Ayala, Sergio, Juanfran; Gabi, Zapater (Celades, 87'), Luccin, Sergio García, Oliveira (Oscar, 75')en Diego Milito.

FC Barcelona: Valdés; Puyol, Milito, Márquez, Abidal; Xavi, Edmílson (Touré, 57'), Deco; Messi (Bojan, 79'), Henry en Giovani (Ronaldinho, 73').

Arbiter: González Vázquez.
Gele kaarten voor Giovani (35'); Luccin (37'); Márquez (61'); Juanfran (80'); Diogo (85')

Doelpunten:
0-1, Henry (34')
1-1- Oliveira (52')
1-2, Ronaldinho (p) (82')

Greets Belgianculé

Geen opmerkingen:

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!