zondag 10 februari 2008

Sevilla-Barça 1-1, weer zorgt Xavi voor een punt

Barça behaalde in het Ramon Sanchez Pizjuanin Sevilla een verdienstelijk gelijkspel en moet morgen rekenen op puntenverlies van Madrid tegen Valladolid,anders wordt de puntenkloof terug groter .
Frank Rijkaard moest veel wijzigen aan de formatie van zijn elftal.Barça miste voor de wedstrijd tegen Sevilla 9 spelers.Voorin starte Messi ,Dos Santos en Henry. Marquez ,Ronaldinho en Gudjhonsen bleven in de eerste helft op de bank .
Al die afwezigheden voelde Barça in de eerste helft al snel .Het voornaamste gevaar kwam van Sevilla. Victor Valdés bleef erg lang overeind,na enkele gevaarlijke situaties voor zijn doel. Maar in de 34ste minuut moest hij zich toch gewonnen geven wanneer de nummer 17 van Sevilla Diego Capel aan de tweede paal knap reageerde op een voorzet over rechts van Navas. De 1-0 was een feit.Dos Santos probeerde in de 37ste minuut nog even alleen door te gaan maar liep zich vast in de hoek en was de bal snel kwijt.Enkele minuten later was er nog een corner voor de Andalusiërs waar Valdes even kwaad werd op zijn verdediging .In de 43ste minuut Iniesta nog eens van ver maar zijn schot belande op de doelman.
Met deze achterstand kon Barça niet anders dan reageren en Rijkaard bracht in de 2de helft Marquez en Ronaldinho voor Thuram en Edmilson. De thuisploeg nam wat gas terug.In de 74ste minuut kon Valdes nog net redden op een afgeblokte bal van Marquez en onze keeper kon er nog om lachen , bijna 2-0. Xavi kon naar voren treden en een eerste poging van de Catalaanse middenvelder ging nog net naast, maar na een combinatie van Guddy met Messi kwam de bal bij Xavi en bracht zo Barça in de 75ste minuut toch langszij ,1-1. Eén minuut later kreeg thuisspeler Keita een tweede gele kaart voor alweer een overtreding op Messi. Barça kon niet profiteren van een man meer situatie .Er waren nog enkele vrijtrap situaties en telkens trapte Ronaldinho op de muur .Eénmaal belande de bal nog bij marquez maar die sloeg de tegenpartij neer met zijn lichaam en er werd gefloten door de arbitrage.Enkele minuten daarvoor gingen Milito en Messi in een kopduel samen naar de bal met een speler van Sevilla .Milito stootte met zen hoofd op dat van die van sevilla en die bleef wel een tijdje liggen. Milito liep gewoon verder zonder een blijk van pijn te geven .In de 2de minuut van de extra tijd probeerde opnieuw Diego Capel het nogmaals voor Sevilla maar zijn schot was van veel te ver en ging rechtsvoorlangs.In de 4de minuut dan was er weer een vrij trap alweer voor een fout op Messi ,ze kunnen er daar wat van hoor ! Ronnie trapte die laag op de keeper en een tweede treffer bleef spijtiggenoeg uit.
95ste minuut einde van de wedstrijd !Verdiend een punt mee naar Camp Nou genomen.


Sevilla:
Palop: Dani Alves, Escudé, Dragutinovic, Adriano; Poulsen, Keita, Jesús Navas (Maresca, 83'), Diego Capel, Luis Fabiano en Kanoute (Renato, 64').

FC Barcelona:
Valdés; Oleguer, Milito, Thuram (Márquez, 45'), Abidal; Xavi, Edmílson (Ronaldinho, 45'), Iniesta; Messi, Henry (Gudjohnsen, 58') en Giovani

Arbiter: Teixeira Vitienes.
gele kaarten: Milito (17'); Alves (28'); Iniesta (45'); Abidal (65'); Keita (67' y 77'); Messi (70'):Luis Fabiano (88'); Dragutinovic (89').
Rode kaarten: Keita (2 x geel) (77')

Doelpunten:


1-0, Capel (34')
1-1, Xavi (75')

Greets Belgianculé

1 opmerking:

Unknown zei

Dringend iemand anders voor de vrije trappen hoor . Ronnie kan het niet meer . Voor de rest Xavi weer heel goed en Dos Santos vond ik ook wel goed spelen .

Barça per sempre ,1899 neix el club que port en el cor BelgianCulé!